Forside

Oslobarnehage: Tok videreutdanning, mistet jobben

Oslobarnehage: Tok videreutdanning, mistet jobben

TV2-nyhetene hadde i går kveld den utrolige historien om barnehageassistent Othmane Aboutaleb som  fulgte Oslo kommunes oppfordring og tok videreutdanning til barne- og ungdomsarbeider. Det han ikke visste, var at det skulle koste ham jobben.

Nå som han er faglært, og automatisk har krav på høyere lønn, har ikke barnehagen råd til å ha ham ansatt lenger. Bydel Nordre Aker har besluttet at de vil ha færre barnehageansatte med kompetanse, for å spare penger. Nå ansetter de bare ufaglærte assistenter, og de mister Othmane.

En utrolig sak, i en by hvor barnehagene har et skrikende behov etter kompetanseheving og fagutdannet personell. Jeg tar saken opp med Byrådet (se under) , som skriftlig må svare på spørsmål overfor bystyrets finanskomite.

 

Dette er de spørsmål jeg har sendt fram til Byrådet:

TV 2 har i kveld en reportasje om en barnehageassistent som fulgte Oslo kommunes oppfordring og tok videreutdanning til barne- og ungdomsarbeider. Det han ikke visste, var at det skulle koste ham jobben.

Slik jeg ser det er den aller største utfordringen for barnehagesektoren i Oslo å sikre økt kompetanse, både gjennom videreutdanning og rekruttering.

TV 2 opplyser "Barnehageassistenten fulgte kommunens oppfordring og tok videreutdanning. Nå som han er faglært, og automatisk har krav på høyere lønn, har ikke barnehagen råd til å ha ham ansatt lenger."

Mitt spm 1: Er framstillingen korrekt beskrivelse av den aktuelle situasjonen?

Mitt spm 2: Er det policy/praksis i Oslo kommune som motiverer ansatte til å videreutdanne seg til kompetanse kommunen trenger, og at vedkommende etter dette sikres en jobb og lønn som samsvarer med den nye utdannelsen?

TV 2 opplyser: "Bydelen har besluttet at de vil ha færre barnehageansatte med kompetanse, for å spare penger. Nå ansetter de bare ufaglærte assistenter, og de mister Othmane. Det stemmer dårlig med bydelens ambisjoner."

Mitt spm 3: Støtter Byrådet at en bydel "vil ha færre barnehageansatte med kompetanse", og at man bare skal ansatte "ufaglærte assistenter"?

Mitt spm 4: Foranlediger saken noen initiativ fra Byrådets side?