Forside

Kommersielle sykehjemsdriftere: Bydelsutvalg Østensjø bekymret

Kommersielle sykehjemsdriftere: Bydelsutvalg i Østensjø bekymret

Et enstemmig bydelsutvalg i bydel Østensjø er bekymret for rutiner og krav ved kommunens valg av private sykehjems- og hjemmetjenester. I går sendte bydelen denne henvendelsen til Byrådet:

"I lys av opplysningene kommet frem rundt Unicare i Finansavisa i dag ber BU bydelsadministrasjonen sende brev til byrådet, med tanke på oppfølging av Sykehjemsetatens rutiner og krav ved utvelgelse av private aktører innenfor sykehjemstjenester, samt gjøre en vurdering av eksisterende tilbydere med tanke på hvorvidt det er nødvendig å ta skritt for å si opp avtaler med enkelte aktører. I brevet ber BU byrådet også følge opp byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester på utvelgelse av private aktører innenfor hjemmebaserte tjenester. Ifølge nevnte avisoppslag er det en mulighet for at aktuelle leverandører kan være idømt ulike typer karantene iht. straffelovens bestemmelser om økonomisk kriminalitet, samtidig som de leverer tjenester til Oslo kommune.”

Finansavisen beskrev tidligere denne uka at det i det skulte har skjedd et raid hvor en knippe aktører i det stille har kjøpt seg opp i Unicare, en av de største kommersielle aktører som leverer sykehjems- og hjemmehjelpstjenester til Oslo kommune. Avisen omtaler blant annet at Unicares administrerende direktør i 1992 ble dømt til 18 måneders ubetinget fengsel for grovt bedragere og dokumentfalsk. og dermed kan det være spørsmål om hvilket krav Oslo kommune setter til at leverandører av helse- og omsorgstjenester til Oslo kommune skal ha en plettfri vandel.