Personvernerklæring

Personvernerklæring for Ivar Johansen

Jeg er opptatt av å beskytte og respektere personvernet ditt i samsvar med EUs personvernforordning (2016/679) av 27. april 2016 (General Data Protection Regulation, GDPR). Denne personvernerklæringen forklarer når og hvorfor jeg samler inn personopplysninger, hvordan jeg bruker dem, og hvordan jeg ivaretar opplysningenes sikkerhet.

Hvem er jeg?

Jeg er medlem av Oslo bystyre. I denne sammenheng samler jeg inn data- og personopplysninger for å kunne utføre vervet som bystyremedlem og folkevalgt i Oslo.

Når samler jeg inn personopplysninger om deg?

- Når du selv aktivt har fylt ut og sendt inn registrering via mine nettsider

- Når du samhandler med meg, gjennom korrespondanse, via telefon, i sosiale medier eller via nettsidene.

- Når jeg har behov for kontakt med miljøer som har direkte interesse i en sak om er til behandling eller i det offentlige mediebildet, og hvor jeg ønsker å få inn synspunkter og innspill. Og tilsvarende: For å informere i etterkant av beslutninger. Personopplysninger kan da bli hentet fra f.eks. organisasjonens egne nettsider.

- Jeg samler inn personopplysninger hvis det anses å være av berettiget interesse for å utføre mitt verv som folkevalgt, og hvis denne interessen ikke overstiges av dine personverninteresser.

Hvorfor samler jeg inn og bruker personopplysninger?

Jeg samler inn og bruker personopplysninger for å kunne utføre mitt verv som folkevalgt.

Dette handler om folkeopplysning og involvering. Et ønske om dialog, som f.eks.

- Sende deg informasjon der vi har en sak til behandling i bystyret som er av særlig relevans for deg og ditt nærmiljø, og hvor jeg antar vdu har særlig kompetanse til å komme med innspill.

- Sende deg informasjon om initiativ jeg har tatt eller interessante saker som verserer i det offentlige rom.

Alt handler om å være i folkets tjeneste.

Min hjemmel for å samle inn personopplysninger

Dette er todelt:

Innsamling av personopplysninger basert på samtykke

Jeg samler inn samtykkebaserte personopplysninger ved hjelp av samtykkeskjemaer som lagrer dokumentasjonen knyttet til samtykket som gis av den enkelte. Individuelle samtykker blir lagret og dokumentert i systemene våre.

Innsamling av personopplysninger basert på berettiget interesse

Jeg kan bruke personopplysninger hvis det anses å være av berettiget interesse, og hvis personverninteressene til datasubjektene ikke overstiger denne interessen. (Jfr personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav f og personopplysningsloven § 8 bokstav f) Denne hjemmelen er primært knyttet til min rolle som folkevalgt og forutsetninger for å ivareta vervet som folkevalgt på en tilfredsstillende måte.

Hvilken type personopplysninger samles inn?

Jeg samler inn navn, kommune/fylke, stilling/tillitsverv og e-postadresse i tillegg til navnet på og kontaktinformasjonen til arbeidsplassen/organisasjonen. I tillegg registreres hvilke saksområder det er antatt du har kompetanse eller interesser innenfor, som brukes som grunnlag for utsendelser.

For dem som er oppført i Folkevalgtbasen http://folkevalgtbasen.ivarjohansen.no/ samles det også inn informasjon om telefonnummere og partitilhørighet.

Hvor lenge tar jeg vare på personopplysninger?

Når personopplysningene som jeg har samlet inn, ikke lenger er relevante fordi du f.eks. ikke lenger er tillitsvalgt eller har endret arbeidsplass, sletter jeg dem på en sikker måte.

Jeg sletter naturligvis opplysningene dersom du ikke ønsker henvendelser fra meg.

Rettigheter til egne personopplysninger

Du har følgende rettigheter til personopplysningene dine:

- Rett til å be om en kopi av personopplysningene som jeg har om deg.

- Rett til å be meg korrigere personopplysningene hvis de er unøyaktige eller utdaterte.

- Rett til å be om at personopplysningene slettes, med unntak av folkevalgtbasen da jeg anser at som folkevalgt har man en plikt til - dersom man fortsatt er folkevalgt  - å være tilgjengelig for innbyggerne man skal representere.

- Rett til når som helst å trekke tilbake et samtykke til at jeg kan behandle personopplysningene dine. Hvis du ønsker å trekke tilbake dette samtykket, kan du bruke koblingen til å administrere abonnementene som inngår i kommunikasjonen.

Deler jeg opplysningene dine med noen?

Jeg verken deler, selger, eller utveksler opplysningene dine med noen.

Opplysningene deles heller ikke med politiske kolleger eller eget parti.

Nettsidestatistikk

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som er lagret på datamaskinen din, noen bare til du avslutter nettleseren din (såkalte “midlertidige informasjonskapsler”) og andre for et lengre tidsrom (såkalte “permanente informasjonskapsler”). Hvis du ikke ønsker å tillate at slike informasjonskapsler lagres på datamaskinen din, kan du endre innstillingene i nettleseren. Vær oppmerksom på at i noen tilfeller virker kanskje ikke funksjonene på nettstedet vårt som de skal, og noe innhold vil derfor kanskje ikke vises på riktig måte. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler av flere grunner, deriblant for levering av en personlig opplevelse, for å forbedre brukeropplevelsen av nettstedet og for å samle inn brukerstatistikk. Vi bruker også midlertidige informasjonskapsler for å forbedre sikkerheten på dette nettstedet. Ved bruk av informasjonskapsler deler vi i noen tilfeller opplysninger med tredjeparter. For eksempel bruker vi Google Analytics tjenester som overfører opplysninger om nettrafikk til Google-servere. Google Analytics identifiserer ikke individuelle brukere og kobler ikke din IP-adresse til andre opplysninger som oppbevares av Google. Vi bruker rapporter som leveres av Google for å få hjelp til å forstå nettrafikk og bruken av nettsiden. Google kan behandle opplysninger på måten som er beskrevet i Googles personvernregler og til hensiktene som er beskrevet i dette avsnittet. Du kan trekke deg fra Google Analytics hvis du deaktiverer eller motsetter deg informasjonskapselen, deaktiverer JavaScript, eller bruker sperre.

Helt konkret:

Publiseringsløsning blogg: c52f409859caaa53d23b87870e4c36d8 (variablet navn)

For å styre popupvindu påmelding nyhetsbrev i publiseringløsning blogg:

the_cookie123

Google analytics 6 info kapsler på alle sider:

__utma  2 years

__utmt  10 minutes

__utmb  30 mins

__utmc  End of browser session

__utmz  6 months from set/update

__utmv  2 years

Folkevalgtbasen 1 info-kapsel s

Osloombudet 1 informasjonskapsel publiseringsløsning

d68ab4ea90ff441d3d7bc5aeda34dfb5 (variabelt navn)

 

Retten til å registrere en klage hos en tilsynsmyndighet

Hvis du er misfornøyd med måten personopplysningene dine er behandlet på, kan du i første omgang kontakte meg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Hvis du fortsatt er misfornøyd, har du rett til å henvende deg direkte til de nasjonale tilsynsmyndighetene for å få en avgjørelse. Datatilsynet, som er tilsynsmyndigheter i Norge kan kontaktes på: www.datatilsynet.no.


Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode