Annet

Flexus - og andre IKT-skandaler

Flexus - og andre IKT-skandalerFlexus og det nye billettsystemet i Sporveien er bare er toppen av isfjellet, der Høyre/FrP i Oslo har en fullstendig ideologisk-teoretisk innkjøpspolitikk ved IT-anskaffelser. La meg nevne 3:

Flexus:
Etter 10 år og 600 mill brukte kroner er Flexus billettsystemet fortsatt ikke oppe og går. http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article2883105.ece 

Konkurranseutsetting av kommunal IT-drift:
Mer enn 300 millioner i tilleggskostnader. Hele prosjektet endte i skandale, og ble snudd 180 grader. Fortsatt ikke ryddet ferdig. http://www.idg.no/nyheter/article98680.ece

Bredbånd til skolene:
Kontrakt på levering av bredbånd i ti år til Oslo-skolene gave dårlige kapasitet til svært høy pris.
http://people.skolelinux.no/knuty/2006-12-14-dn-oslo-bredbaand.pdf

Kommentarer   

#1 AKN 27-01-2009 16:36
Bare en veldig kort kommentar som kan verifiseres ved kontakt med UDE-IKT-avdelin gen.

IKT-avdelingen har funnet ut at Oslos-skolene ikke lenger kan kjøpe brukt IKT-utstyr. Det er nedlagt et kraftig forbud mot dette. Årsaken er at det bryter med kommunens anbudsregler, for hvis hver skole kjøper for gjennomsnittlig 3 000 kr, så vil det med 170 skoler bli over 500 000 kr - og dermed over grensen som er fastsatt. Dette er kanskje i og for seg god latin, men problemet er at det bare gjelder brukt IKT-utstyr. Det måtte jo i så fall gjelde absolutt alle kommunale anskaffelser - og det måtte jo gjelde hele kommunen - ikke bare én etat.

Jeg vil oppfordre deg til å forfølge denne saken som vi ble orientert om rett før jul. Det går sterkt ut over bedrifter som gjør en viktig innsats, miljømessig, overfor utsatte arbeidstakergru pper, og det går også ut over skolenes økonomi.
#2 Kjetil 27-01-2009 19:15
Problemet med dårlig båndbredde til skolene gjorde at sentralisert drift også gikk dårlig. Fordi Windows skal laste enormt mye profil-data vil det fort ta 20 minutter å logge seg på, og dermed blir maskinparken ubrukelig. Det gjør det også enkelt for sleipe selgere å lure skolene til at det er maskinparken som er for gammel. Det finnes konkrete eksempler på at skoler har kastet bort hundretusener på grunn av slik markedsføring.
#3 Ivar J 28-01-2009 11:26
Jeg har da i dag sendt fram følgende spørsmål som byrådet må besvare overfor bystyrets finanskomite:

1.Er det riktig at Osloskolene ikke har anledning til å kjøpe brukt IKT-utstyr?

Hvis svaret er ja;
2.Hva er begrunnelsen for dette?
3.Gjelder denne begrensning også andre kommunale virksomheter?
4.Gjelder denne begrensning kun IKT-utstyr, eller gjelder den også andre varer og utstyr?

You have no rights to post comments