Annet

Renholdsbransjen: Sikrer kommunen en ren bransje?

Oslo bystyre vedtok enstemmig følgende forslag ved behandling av budsjett for 2000: "Oslo kommune skal kun bruke renholdsfirmaer som på en grundig og objektiv måte kan dokumentere at de driver i henhold til gjeldende lov og forskrifter, for eksempel etter retningslinjer utarbeidet en "Ren utvikling". Som et dypdykk ned i hvordan kommunen praktiserer dette har jeg bedt Byrådet besvare følgende spørsmål overfor bystyrets finanskomite:

"Sogn Videregående skole har nylig sagt opp avtale om daglig renhold med Akershus Renhold AS.  Akershus Renhold er en virksomhet som har tariffavtale og som er medlem av Ren Utvikling. Ny avtale er inngått med Askeladden AS. Sistnevnte er en virksomhet som ikke har tariffavtale eller er medlem av Ren Utvikling. Hvilken dokumentasjon leverte firmaet Askeladden AS til kommunen før denne avtale ble inngått?"

Kommentarer   

#1 Eva Bjøreng 27-02-2009 09:35
Flott Ivar - når får du svar på spørsmålet ditt? Jeg syntes ALLE lokalpolitikere skal gjøre det samme som deg - vi i Norsk Arbeidsmands forbundt vurderer å sette igang en aksjon!
#2 Ivar J 27-02-2009 12:43
Det varierer litt hvor rask byrådet er til å svare på slike saker. Men jeg holder i saken. Og vil følge opp med tilsvarende saker, om det viser seg nødvendig. Dessverre er det nok det. Flott om Arbeidsmandsfor bundet kjører en aksjon/kampanje rundt dette viktige temaet.

You have no rights to post comments