Annet

Kommunal rengjøring: Leverandør med sosial dumping, avtale sagt opp

Oslo kommune har samkjøpsavtaler med 23 rengjøringsbyråer. Deloitte har nå gått disse firmaer nærmere i sømmene, og det ble på grunnlag av dette besluttet å gjennomføre mer detaljerte undersøkelser i forhold til åtte leverandører. Revisjonen tok for seg innbetaling av skatter og avgifter, arbeidsavtaler og lønnsforhold for ansatte hos leverandørene.

Det ble avdekket en rekke avvik. For en av leverandørene er det oppdaget vesentlig avvik mellom utbetalt lønn og det som regnes som tarifflønn. I dette selskapet var lønnen for de enkeltpersoner som ble omfattet av revisjonen fra 12 % til 27 % under tarifflønnsnivå. Kommunen har derfor sagt opp avtalen med firmaet. Kampen mot sosial dumping er særs viktig. Og jeg vil fortsatt proritere å holde tak  i dette. Tar derfor gjerne i mot tips som bør følges opp.

Firmaet heter Amerika Renhold AS.

Les rapporten frra Deloitte (Pdf-dokument. Hvis problemer; last ned til egen maskin og åpne det derfra)
Les notat til finanskomiteen  (Pdf-dokument. Hvis problemer; last ned til egen maskin og åpne det derfra)

Kommentarer   

#1 LKL 20-04-2009 16:57
Hvor skal jeg kunne få opplysninger som du nevner i din mail?
Vi har også flere firmaer som leies inn men der vi ikke får innsyn i lønns og arbeidsforhold. Firmaene hevder selv de har lønns og arbeidsbetingel ser etter tariff, men dette stemmer ikke etter de opplysninger vi sitter inne med. Men dette må kunne dokumenteres. Hjelp!!
#2 VP 20-04-2009 20:04
Dete er en særs viktig jobb. Fortsett med å grave i dette.
#3 MA 20-04-2009 20:05
Hei Ivar!
Det er helt utrolig hvor mye arbeid du legger i de aktuelle samfunnstemaer som berører de fleste. Jeg får som de fleste tillitsvalgte i Oslo mail av deg og leser nøye de mailene. Har vært på hjemmesiden din også og er utrolig flott at du er så engasjert. Vi trenger mange fler som deg for å overvåke urettferdighet i vårt samfunn. lykke til med det viktige arbeidet du gjør for oss, deg og hele Norge.
Takk igjen for innsatsen

You have no rights to post comments