Annet

Buskagitasjon

Høyre strever på meningsmålingene om dagen, og jeg merker meg at det - i forvilelsen - foregår en uredelig busk-agitasjon mot politiske meningsmotstandere.

Som her, Ulf Granli, Høyres bydelsutvalgsmedlem på Grünerløkka: "Det er SV som regjerer her i landet og som har spilt bort milliarder av våre skattepenger på børsen. Det hadde vært bedre om de hadde satt pengene i banken, da hadde vi hatt råd til å gi våre eldre den verdige alderdommen de fortjener."

Og hva er naturlig å svare til det? Les mer under.


Det naturlige svar å gi ham er da: Du vet at den internasjonale finanskrisen ikke er skapt av SV, men snarere er selve den internasjonale kapitalismens - midlertidige - sammenbrudd. Og illustrerende nok; nå krever de fleste mer offentlig kontroll, og overlate mindre til markedet. Det motsatte av det som har vært Høyres politikk.

Jeg kan ikke erindre at Høyre på noe tidspunkt har ment at Oljefondets midler skulle ha en annen investeringsprofil enn den som den sittende regjering har valgt. Når har Høyre fremmet forslag om at Oljefondets midler burde vært plassert i banken, i stedet for den risikoprofil som har vært fulgt?

Og det er vel kanskje også naturlig å vise til hvordan sånt slår ut i den Høyre/Fr.P-styrte Oslo kommune. Oslo Pensjonsforsikring AS er et heleid kommunalt aksjeselskap som tar hånd om pensjonsordningene innen kommunen. I fjor gikk selskapet på en meget stygg smell; med et tap på hele 448 millioner på sine aksjeplasseringer.

Men har du sett noen Høyrepolitikere skrive i avisene om at Høyre/Fr.P-byrådet i Oslo "har spilt bort millioner av ansattes pensjonspenger på børsen"? Neida, og som Oljefondet har det også når det gjelder Oslo Pensjonsforsikring vært bred politisk enighet om investerings- og risikoprofilen.

Kommentarer   

#1 Ulf Granli 02-06-2009 18:02
Forskjellen er at Høyre bekjenner seg til markedskreftene , mens SV forsøksvis forleder velgerne til å tro at de representerer et alternativ. SV burd i henhold til sin uttalte ideologi foretatt andre grep enn de som er naturllig for de partiene som vedkjenner seg markedskreftene . Nå forsøker SV å postulere at de nå foretar en nødvendig regulering av markedskreftene som angivelig var ute av kontroll.

Den rødgrønne regjerings mageplask for superkapitalist Kjell Inge Røkke var en demonstrasjon på handlekraften i en regjering med SV som finansminister. Vi venter i spenning på fortsettelsen!

You have no rights to post comments