Annet

USAs ambassade: Høyesteretts dom får være siste ord

USA får grønt lys fra Høyestrett til å flytte sin ambassade til Husebyskogen i Oslo. Høyesterett forkastet motstandernes anke fredag. Høyesterett konkluderer i dommen med at det ikke ble begått avgjørende saksbehandlingsfeil da det ble gitt godkjennelse til å omregulere området der USA ønsker å bygge ny ambassade i Oslo.

Det er svært mange gode grunner for å flytte den amerikanske ambassade fra Drammenveien, men jeg mener USA stiller helt urimelige grad til volumer og sikkerhetssone for sin ambassade, og som derfor utelukker flere svært egnede alternativer. En klok ambassadør ville derfor sagt: da fikk vi rett, men jeg ser at det ville være et klokt trekk av oss ikke å benytte denne retten. Vi velger en annen plassering.

Oslo bystyre kan nedlegge bygge- og deleforbud, men jeg kan ikke se at SV bør ta noe slikt initiativ. Et flertall i Oslo bystyre (rett nok i forrige bystyreperiode) har godkjent flyttingen, og det skal svært gode grunner til for at et nytt bystyre omgjør vedtak av denne karakter. Aktører ute i byen må forvente en viss grad av forutsigbarhet i saker som dette.

Høyesteretts dom, kortversjonen
Høyesteretts dom, hele avgjørelsen

You have no rights to post comments