Annet

Skattepolitikk i det blå

Skattepolitikk i det blåEn rykende fersk rapport fra Manifest senter for samfunnsanalyse (Manifest Analyse), «Skattepolitikk i det blå», dokumenterer at Fremskrittspartiet mangler faktagrunnlag for partiprogrammets mest sentrale påstand i skattepolitikken: «Skatter og avgifter er hemmende for økonomisk vekst og utvikling.» Denne antakelsen ligger til grunn for Fremskrittspartiets radikale ambisjon om å redusere skatteinntektene med opp mot 50 milliarder kroner. Manifest Analyses gjennomgang av tall fra OECDs 30 medlemsland viser at Frps påstand om at skatt hemmer økonomisk utvikling ikke har rot i virkelighetens økonomi. Rapporten er utarbeidet av Ali Esbati, økonomianalytiker ved Manifest senter for samfunnsanalyse.

Last ned og les rapporten (pdf-dokument)

Kommentarer   

#1 Unni Hegle 08-09-2009 07:34
Den bør leses!
#2 Jens 08-09-2009 09:57
Angående skattepolitikk: Dette kan være litt som å banne i kirka, men etter å ha sett fru Halvorsen på TV der hun sa - etter et innslag fra Frelsesarmeen der det fremgikk at enslige forsørgere ved skolestartstide r måtte substituere bort mat for å få skoleransler - at man ikke kunne gjøre noe med fattigdommen, synes jeg man kunne vurdere følgende:

- sett opp barnetrygd til en 4-5000 kr. pr. barn - realverdien av denne, spesielt som andel av totalinntekten har jo gått drastisk ned over de siste tiårene enda den har i gjennomsnitt en gunstig fordelingseffek t. Vil også indirekte presse opp lønna på de laveste inntektstakerne.
- for flerinntektshus hold - og her kommer banningen - slå sammen husholdinntekts tekten og legg progresjon på denne, slik det ble engang gjort før individualismen ble en ryggmargsreflek s. Velstående barnefamilier vil da komme uendret ut. Dette er den mest realistiske måten å foreta omfordelinger påde kategoriene som dble diskutert i dette programmet.

You have no rights to post comments