Annet

TTT: Mitt forslag om øvingslokaler for musikere er realisert

TTT: Mitt forslag om øvingslokaler for musikere er realisertSammen med Kari Pahle foreslo jeg i 2003 i Oslo bystyre at "Byrådet bør utarbeide en plan for hvor hvordan kommunens lokaler kan stilles til rådighet som øvingslokaler for musikere".  Byrådet ble bedt om å ta større ansvar for at Oslos musikkliv skal fortsette å blomstre i en mangfolding kulturby.

Ting tar tid i denne byen. Forslaget, slik jeg fremmet det i 2003 ble ikke vedtatt. Men kommunens ansvar ble understreket, og en prosess startet. Fredag, som en del av Kulturnatten,  åpnet byrådslederen øvingshotellet med 49 rom som til enhver tid står disponibelt for alle musikere. Tilbudet er Norges, om ikke Europas største øvingsanlegg for alle som driver med musikk og som trenger et sted de kan øve uten å forstyrre naboer eller uten å tenke på utstyr og fasiliteter.

Les forslaget fra 2003
Les om åpningen
Les i Aften
Gå til Schous Kulturbryggeri

Kommentarer   

#1 Wenche Fossen 20-09-2009 12:39
Skal bli spennenande korleis dette komplekset påverkar heile denne litt vanskelege delen av nedre Løkka
#2 Bent Patey 21-09-2009 00:55
"Tilbudet er Norges, om ikke Europas største øvingsanlegg for alle som driver med musikk og som trenger et sted de kan øve uten å forstyrre naboer eller uten å tenke på utstyr og fasiliteter".

Så lenge du "spanderer dette" med skattebetalerne s penger er det kanskje ikke så mye å skryte av, Ivar Johansen....? Hva med å slutte å avgiftsbelegge og skatte i hjel alle levende livescener som sysselsetter profesjonelle musikere i Norge?
#3 Torunn Øvrebø Brotnow 21-09-2009 12:42
Kulturkvartalet Schous Kulturbryggeri vil romme betydelig mer enn det som er synlig på deres sider. Mange kulturorganisas joner har flyttet til kvartalet:
Musikk i Skolen, Norsk Rockforbund, Norsk musikkråd, Norske Trekkspilleres Landsforbund, Blues News, Musikkens studieforbund, Norges barne- og ungdomskorforbu nd, AKKS Oslo, De Unges Orkesterforbund , Norsk Viseforum, Østnorsk Jazzsenter, Norske Symfoni-Orkestr es Landsforbund, Norsk forening for musikkterapi, Oslo musikkråd, Norsk Country Forum, Kunst og design i skolen, Landslaget for Spelemenn, Norsk Folkemusikk- og Danselag.
#4 JE 21-09-2009 13:43
Noen av oss har tjuvstartet litt i bruk av lokalene: Østkanten Bluesklubb hadde workshop med Stefan Grossman og John Renbourn i Øvingshotellet sist i juni, mens sommervarmen var på det sterkeste i Oslo. Luftkjølingen fungerte perfekt. Som aktiv musiker fra tilbake på sekstitallet vet jeg litt om alternative øvingslokaler for band. Noterer meg at også Drammen har fått istand lignende ting på Papirbredden.

Neste spørsmål blir vel da hvordan sjansen er til å få liv i flere ungdomsklubber igjen...?
#5 KS 21-09-2009 13:46
Dette er helt utrolig. Det viser hva visjon og utholdenhet kan utrette. Helt siden en rekke musikere ( inkludert undertegnede)på 60-tallet begynte å ta saken i egne hender for å få øvingslokaler uten å komme lengre enn å nedlegge ganske mye arbeid i et ikke velegnet prosjekt (Hjelmsgate 3 )har dette savn vært selve hemskoen i utvikling fra grunnplanet og opp.
#6 Nils Amund Raknerud 23-09-2009 15:12
Var innom hotellet i egenskap av tillitsvalgt. Bra tiltak!

You have no rights to post comments