Annet

Oslo kommune: Rett til heltidsstilinger lavt prioritert

Oslo kommune: Rett til heltidsstilinger lavt prioritertI en rapport fra Kommunerevisjonen som evaluerer Sykehjemsetaten etter 2 års drift leser jeg: "Både arbeidsmiljøloven og Oslo kommunes overenskomster med arbeidstakerorganisasjonene stiller krav om å tilrettelegge for økning i deltidsansattes ansettelsesprosent. Kommunerevisjonen mener det er uheldig at Sykehjemsetaten ikke rapporterte på resultatmålet for stillingsbrøker i sin årsberetning for 2008. Tallene Sykehjemsetaten ga Kommunerevisjonen, viste at etaten lå langt under bystyrets mål for 2008 om at minst 75 % av alle ansatte skulle ha mer enn 80 % stilling. Vi ser samtidig at bystyret ikke har opprettholdt dette målet for 2009.

Arbeidet med å øke stillingsbrøker synes ikke å ha vært et høyt prioritert område etter etatsopprettelsen. Det var utarbeidet en prosedyre for økning av stillingsbrøker ved vakanse, men denne var ikke iverksatt på undersøkelsestidspunktet. En kartlegging av deltidsansattes ønskede stillingsbrøk var heller ikke gjennomført. Sykehjemsetaten hadde gjort et arbeid for å anslå kostnader av å nå bystyrets mål om andel deltidsansatte under ulike senarioer. Vi mener modellene som ble benyttet, med fordel kunne ha vært utviklet videre."

Heltid en rettighet - deltid en mulighet, for de som vil, er en god parole. Bystyreflertallet har dessverre lave ambisjoner i forhold til en slik målsetting.

Les hele rapporten her
Les notat fra byrådet med info om problemstillingen

You have no rights to post comments