Annet

Bystyrets finanskomite: Fortsatt Skole-Linux

Bystyrets finanskomite: Fortsatt Skole-LinuxFor 2 år siden vedtok Oslo bystyre følgende: "Byrådet bes legge tilrette for at skoler som ønsker å benytte Skole-Linux gis anledning til dette." Høyre/Fr.P-byrådet i Oslo er en bremsekloss når det gjelder fri programvare. Trist, men en naturlig konsekvens av den holdningen, var kanskje nettopp derfor at Byrådet foreslo at bystyret skulle oppheve sitt vedtaket.

Men i dagens møte i bystyrets finanskomite var beskjeden krystallklar: Enstemmig anbefalte finanskomiteen at bystyret ikke følger Byrådets anmodning, og Byrådet vil derfor fortsatt ha pålegg om å legge tilrette for Skole-Linux. Halvhjertet blir det sikkert, men offensive skoler som ønsker Skole-Linux kan kreve dette, med bystyrets klare støtte.

En begrensende faktor er at Utdanningsetaten har bestemt at det skal koste det samme for Windows og Linux-maskiner, slik at den økonomiske gevinsten skolene oppnår ved å bruke Linux ikke når frem til skolene. Motivasjonen hos flere skoler til å velge Skolelinux er derfor redusert.  Det ekstra programtilfanget i Skolelinux vil nok motivere noen, men det er vanskelig å nå ut med dette når Skolelinux Drift ikke har anledning til å "reklamere" for dette direkte til skolene.

Les om Skole-Linux hos Wikipedia
Les på nettstedet til Skole-Linux

You have no rights to post comments