Annet

Høyreledelsen knebler datalagringsdirektivmotstand

Høyreledelsen knebler datalagringsdirektivmotstandFlere lokallag og fylkeslag i Høyre ber partileder Erna Solberg og Høyres stortingsgruppe om å gå inn for veto mot EUs datalagringsdirektiv. Motstanden mot EU-direktivet er så sterk i enkelte fylkeslag og lokallag i Høyre at man har gått til det uvanlige skritt i høyrekretser å vedta det som ligner avskyresolusjoner mot EU. Etter at Oppland Høyre i slutten av november forlangte veto mot datalagringsdirektivet, gjorde Erna Solberg det klart på sentralstyremøtet 22. november at hun ikke ønsket ytterligere resolusjonsaktivitet.

 I Oslo raser resolusjonene inn. I tur og orden har Sagene Høyre, Gamle Oslo Høyre, Grünerløkka Høyre, St. Hanshaugen Høyre og Alna Høyre vedtatt klare nei-resolusjoner.  –Å lagre vanlige folks telefonsamtaler og sms-er så politiet kan drive søk for å finne ut om du har gjort noe galt, kan vi ikke akseptere, sier Berit Solli, leder i det største av Høyres lokallag i Groruddalen i Oslo, Alna Høyre.

Kloke ord. Men det undrer meg at medlemsdemokratiet i Høyre er slik at Høyres leder "pålegger" lokal- og fylkeslag om å holde kjeft. Kampen mot datalagringsdirektivet er en særs viktig kamp for personvernet.

Les mer i Aftenposten
Les om kampanjen "Stopp datalagringsdirektivet"

Kommentarer   

#1 Tage Pettersen 21-12-2009 00:41
Det er ingen knebling hos oss. Som medlem av sentralstyre så kan jeg tvert i mot si at vi hadde - og skal ha - en grundig debatt. Partiledelsen er opptatt av at vi bruker den tiden vi trenger i denne saken - det er jeg glad for. Jeg har konkludert, men det er ikke det samme som at alle andre har det. Men det er mulig du kjenner hva som skjer i partiet mitt bedre enn meg Ivar?

Når det gjelder hvordan partidemokratie t fungerer så representerer vel ikke ditt parti de beste tradisjoner? Etter siste landsmøte gikk jo ledelsen ut og omgjorde vedtak om friskoler hvis jeg ikke husker feil...

Men når det gjelder DLD's innhold er du og jeg enige og det er det viktige her!
#2 Ivar J 21-12-2009 00:43
Tage:

jeg synes nok det nye oppslaget i dagens Aftenposten bekrefter at det kan være grunn til å undres over partidemokratie t i Høyre:

En fylkesleder sier absolutt nei til at datalagringsdir ektivet skal avgjøres av partiets organer: ""Vi har valgt 30 stortingsrepres entanter som er valgt for å ta avgjørelser for oss".

Og en annen fylkesleder: "Stortingsgrupp en har det siste ord i Høyre. Det er det vanlige. Slik bør det også være her."

Høyres medlemmer og tillitsvalgte har vær så god å holde fingrene fra fatet, er beskjeden.

Du husker nok noe feil hva gjelder SV og friskoler. SVs landsstyre omgjorde slett ikke noe vedtak fra landsmøtet, men landsmøtet fattet et vedtak som inneholdt innbyrdes motsetninger. Og da må det være det øverste valgte organ mellom landsmøtene, landsstyret, som tolker hva som må ha vært landsmøtets intensjon.

You have no rights to post comments