Annet

Fortell de folkevalgte hva du mener

Fortell de folkevalgte hva du menerDialog bør være god mellom de folkevalgte og velgerne. Stortingsrepresentanter, bystyremedlemmer og andre folkevalgte er derfor tilgjengelig for dem som ønsker å ta kontakt for å drøfte aktuelle saker eller komme med meningsytringer. De folkevalgte skal representere sine velgere. Det er derfor viktig at de får det løpende korrektiv som innspill fra publikum representerer. De folkevalgte skal i begrenset grad blande seg inn i enkeltsaker og konkrete helse- og sosialsaker som er lagt til forvaltningen å takle. Men samtidig er de folkevalgte ombud. I den sammenheng er det nyttig at de av og til ser på konkrete enkeltsaker. Dette ikke minst som en test på at det regelverk og rammer de folkevalgte organer har vedtatt virker etter hensikten.

Derfor har jeg på plass Folkevalgtbasen, med mailadresser og telefonnummere til nesten 1.000 folkevalgte. Statsråder, stortingsfolk, ordførere m.v. Fortell dem hva du mener!

til Folkevalgtbasen

Kommentarer   

#1 Jan Olaf Ellefsen 31-12-2009 12:19
Hva da med oss som i en årrekke har fortalt våre folkevalgte hva vi mener - uten å bli forstått? Og hva med dem som våre folkevalgte aldri får høre stemmen til? Er det ikke snart på tide at folkevalgte begynner å stille spørsmål til folk, og ikke motsatt?
#2 Ivar J 31-12-2009 12:19
Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv; hver eneste uke sender jeg ut tusener av mailer på de saker vi har til behandling i Oslo bystyre, helt målrettet i forhold til de grupper som vil bli berørt av beslutningen. Det gjør jeg i forkant av beslutningen, for dermed å få konkrete innspill. Og ikke minst; det resulterer også i at folk blir kjent med at en slik sak ligger til behandling, og gir derfor den enkelte mulighet til å aktivisere seg.
#3 Øyvind Michelsen 31-12-2009 12:39
Ivar er flink til å motta og gi impulser til mange også utenom SV. Selv er jeg ikke SV-er, men lytter gjerne til Ivar. Det er få i Oslo Bystyre som har så stor kontaktflate som Ivar. Men politikere i sin allminnelighet burde hatt litt mer kontakt med folk uten for den lille krets i eget parti. Jeg minner om at bare under 2-3 % av folket er medlem av landets partier. Av landets partimeldemmer er det kun et fåtall som er med på å utvikle og bestemme politiikken. I Oslo Bystyre er det i realiteten 3-4 personer i hvert parti som setter agendaen for sakene. SV var det eneste partiet i Oslo som inviterte alle sine medlemmer til Stortingsnomina sjonsmøtet, mens i de andre partiene er det noen få utvalgte som setter opp Stortingslisten for det enkelte parti! Norsk politikk bestemmes i hovedsak av under 1000 personer på landsbasis!
#4 Ivar J 31-12-2009 13:47
Øyvind: Selvsagt må jeg som folkevalgt motta innspill og innhente uttalelser langt ut over SV-kretsen. Når jeg f.eks. ønsker innspill om situasjonen innenfor rusomsorgen, - og spør de mange rusmisbrukere og ansatte innenfor sektoren - er selvsagt partimedlemskap av helt underordnet betydning. De aller fleste brukere og ansatte jeg innhenter uttalelser fra er ikke-SV-ere.
#5 Alf Sigurd Anvedsen 31-12-2009 23:28
Takk, Ivar for at du deler folkevalgtbasen med oss og for at du bryr deg og lytter. Takk for det gamle.

You have no rights to post comments