Annet

Hauskvartalet og salg: Byrådet har ikke fullmakt

Hauskvartalet: og salg: Byrådet har ikke fullmaktBystyret fattet 18. juni 2008 er rekke kloke vedtak om Hauskvartalet som et levende lokalsamfunn og kulturhus med bl.a. som hovedmål å utvikle et byøkologisk kulturkvartal. Nå forbereder Byrådet salg av de aktuelle gårdene, og som jeg vanskelig kan se er mulig å kombinere med den reguleringsplan bystyret har vedtatt for kvartalet.

Klokelig har derfor partiet Rødt foreslått at bystyret vedtar at de 3 gårdene ikke skal selges, og stadfeste de kloke vedtakene fra 2008. Dette forslaget ville ikke fått flertall i bystyret, og vil derfor om det kommer til avstemning i  bystyret ha motsatt konsekvens av det Rødt ønsker: Bystyret motsetter seg ikke salg, og modererer en del av de tidligere kloke vedtakene.

I finanskomiteens møte i dag var jeg derfor opptatt å sikre at Byrådet ikke skal ha noen fullmakt til å selge, og at det må være opp til bystyret å beslutte evt salg opp mot de klare mål som ligger i reguleringsplanen. Jeg er derfor fornøyd med at en enstemmig finanskomite nå uttaler: "Komiteen viser til at byråd Sjøtveit i finanskomiteens møte 3. februar varslet at byrådet vil legge fram for bystyret spørsmålet om eventuelt salg av Hausmannsgate 40 og 42 og Brenneriveien 1."

Les bystyrets vedtak fra 2008
Les Rødts forslag

Kommentarer   

#1 Haakon 04-02-2010 16:19
Vet du hva venstresiden sier når folk suttrer så mye som deg, Ivar ?
"Norge er verdens beste land å bo i", sier de.
#2 Petter 04-02-2010 23:31
Jaja, Haakon, du mener det er å sutre å få stadfestet at det faktisk er kommunens øverste folkevalgte organ - bystyret - som skal beslutte. Demokratiet er en krevende arbeidsform, men er allikevel det beste når vi vet hva som kunne vært alternativet.

You have no rights to post comments