Annet

Hauskvartalet: Innser Byrådet at gårdene må bevares?

Hauskvartalet: Innser Byrådet at gårdene må bevares?Det kan se ut som om Byrådet innser at et salg av deler av Hauskvartalet ikke vil være mulig uten å komme i konflikt med bystyrets vedtak. I alle fall må Byrådets notat til bystyrets finanskomite, på spørsmål fra meg, oppfattes som - foreløpige - positive signaler. Her heter det bl.a.:

"Under en eventuell rehabilitering og oppgradering av Hauskvartalet vil det kunne bli nødvendig at brukerne flytter til et annet egnet sted, slik brukerne også gjorde under rehabiliteringen av Blitzgården.Videre ønsker jeg ved en eventuell rehabilitering og oppgradering å få etablert en samarbeidsgruppe mellom brukerne, kommunen (representert ved administrasjonen og politisk ledelse) og Hausmann BA, forsterket med byøkologisk arkitektkompetanse. Gruppens myndighet må begrenses av de til enhver tid økonomiske rammebetingelser. Gruppen bør innhenteinformasjon og lytte til erfaringer fra lignende prosesser i andre byer, hvor man har lyktes i oppnå resultater som både kommunen og brukerne er tilfredse med. Jeg tenker da spesielt på utviklingen av Svartlamon i Trondheim."

Hvordan ser brukerne av huset på dette?

Les Byrådets notat til finanskomiteen (pdf-dokument))

Følg meg på Facebook her
Følg meg på Twitter her

Kommentarer   

#1 nicolai gulowsen 24-08-2010 13:26
takk for oppfølging og oppdatering Ivar! i pdf dokumentet står det mye, blant annet at det at ikke anbefales tvangsutkastels e av H40 foreløbig. dette er positivt. samtidig står det at bygårdene ikke vedlikeholdes og skjemmer resten av nabolaget og at kvartalet bør pusses opp for å holde også denne gaten strøken og feilfri slik at boligprisene kan få fortsette i sitt gode tempo (les 'økonomisk vekst'...)
vi syns derimot at det er fint med litt vindskeive, gjerne rosa, fargeklatter, i den stadig mer strømlinjeforma byen, vi håper og tror at også andre oslobeboere kan se andre verder enn den rene markedsverdi i vår by - også når de ikke er på ferie)

men vi ønsker heller ikke at bygningene skal forfalle, og imøteser derfor en langsiktig leiekontrakt på FORENINGEN Vestbredden velvel. dette vil gi ro til å planlegge og utføre større arbeider som vedlikehold av fasade mm, som vi naturlig nok ikke tør begynne å bruke tid og penger på når vi stadig har trusler om utkastelse hengende over hodet.

i tråd med prinsipper om gjenbruk, fellesskapsløsn inger og by-økologi, kan vi greie oss med minimumsinnvest eringer, som for de som ikke vet det, er noe av essensen i hauskvartalet som et by-økologisk prosjekt. disse prinsippene er befestet i våre egne vedtekteren & daglig praksis, samt i den berømte reguleringsplan en som ble vedtatt av et enstemmig bystyre i 2008. reguleringsplan en omtaler også planer for hausmannsgate 42 og brenneriveien 1.

Jerg venter spent på hva som kan komme ut av dette samarbeidet som forespeiles i brevet fra byråden ang atter en planlegging av et ferdig planlagt kulturkvartal.

You have no rights to post comments