Annet

Fremskrittspartiets iskalde Oslo

Fremskrittsparitets iskalde Oslo"Jeg vet ikke om jeg skal bli trist, lei meg eller bare redd når jeg leser Oslo Fremskittspartiets kommunevalgprogram for de neste fire årene. Som 3. generasjons Groruddøl blir jeg mest forbanna.

Vi er 130 000 mennesker som bor i Groruddalen. De aller fleste av oss trives riktig godt. Frp vil sørge for en variert boligutvikling i Groruddalen, skriver de. Da har jeg godt nytt: Vi har allerede en variert boligmasse, her er småhus og villaer, rekkehus og både høye og lave blokker, noen er dyre og noen litt rimeligere. 

Vi har våre utfordringer, og hver eneste dag jobber engasjerte foreldre, naboer, lokale foreninger og andre frivillige nettopp med å gjøre dalen vår til et endra bedre sted å bo og leve i. Vi trenger ikke Frps bidrag til å gjøre utfordringene større," skriver Geirmund Jor i denne artikkelen.



Fremskrittspartiets iskalde Oslo 

Av Geirmund Jor, Bjerke SV

Jeg vet ikke om jeg skal bli trist, lei meg eller bare redd når jeg leser Oslo Fremskittspartiets kommunevalgprogram for de neste fire årene. Som 3. generasjons Groruddøl blir jeg mest forbanna.

Vi er 130 000 mennesker som bor i Groruddalen. De aller fleste av oss trives riktig godt. Frp vil sørge for en variert boligutvikling i Groruddalen, skriver de. Da har jeg godt nytt: Vi har allerede en variert boligmasse, her er småhus og villaer, rekkehus og både høye og lave blokker, noen er dyre og noen litt rimeligere. 

Vi har våre utfordringer, og hver eneste dag jobber engasjerte foreldre, naboer, lokale foreninger og andre frivillige nettopp med å gjøre dalen vår til et endra bedre sted å bo og leve i. Vi trenger ikke Frps bidrag til å gjøre utfordringene større.  

En av Oslos fineste sider er nærheten til marka. Det er ikke stort mer enn 30 minutter før du kan spenne på deg skia eller ta soppkurven på armen og legge i vei innover, uansett hvor i byen du bor. Derfor trodde jeg ikke mine egne øyne og ører når jeg så at Frp vil oppheve vernet av markagrensa. Makan! Heldigvis er det ikke Oslo Frp som avgjør dette. Den nye loven som gir varig vern av Oslomarka ble vedtatt av Stortinget i 2009 og gir 1,2 millioner mennesker trygghet for at vi fortsatt kan ha friområdene våre like utafor døra.  

Populisme og brudd med menneskerettighetene

Langt mer alvorlig er det at Oslo Frps nye kommunevalgprogram er i strid med både grunnloven og menneskerettighetene. Programmet vil forby hijab i skole, barnehage og aktivitetsskolen (SFO), pluss at man vil forby islamske skoler. Det er bra at Frp endelig har sett verdien enhetsskolen. Det er bra at ungene våre går sammen på tvers av religiøse og sosiale skiller og lærer å respektere og kjenne hverandre.

På samme måte er det positivt at Frp ikke vil at barn skal tvinges til å bære religiøse symboler mot sin vilje. Men å forby ett sett religiøse symboler og en type religiøse skoler og ikke andre, er forskjellsbehandling, eller med et like vanlig ord, diskriminering. Både menneskerettighetserklæringen og grunnloven gir vern mot slik diskriminering, men altså ikke lov-og-orden partiet Frp. Regelen bør være en felles skole for alle, og at vi ikke godkjenner nye religiøse skoler av noe slag. 

Oslo Frp har styrt byen vår i alt for mange år. De har stått for nedbygging av velferden, privatisering og salg av fellesskapets verdier. Partiet selv medgir at Offentlig privat samarbeid ikke gir økonomisk gevinst, men forstetter likevel. Jeg betaler min skatt med glede, men når deler av mitt bidrag ikke brukes til felles beste, men havner i lommene til internasjonale selskap, er det ikke like greit. Da ønsker jeg meg et annet politisk styre i byen vår. Vi kan gjøre noe med det til høsten.  

Geirmund Jor, Bjerke SV  

(Akers Avis 18. februar 2011)

Følg Ivar Johansen på Twitter eller Facebook.

Kommentarer   

#1 Mikael Martinsen 21-02-2011 12:25
Geirmund, jeg støtter deg helt! Jeg selv har bodd i grorudalen i 15 år, min familie har bodd her siden 1950 og bodd litt lengere oppover mot romsås siden 1850(trur jeg).

Og helt siden da har grorudalen vert et nydelig sted og bo, det er både historiske hus og byggverk men også leiligheter til en rimelig pris som gjør det mulig at man faktisk kan få seg et sted å bo her i landet. Noe som er ganske vanskelig om man er student og ikke har råd til et lån mot 2-4mill.

Vi har et stort mangfold av utelendinger her noe jeg synest her topp! Vi i norge har masse og lære fra andre mennsker.
Jeg har selv verdt i polen 1 år å lært meg og lære andre, også lært meg å vite hvor viktig det er å kunne lære fra andre.
Og hvis vi bare skal lære av oss selv(normenn) hvordan skulle vi da kunne greie å lære noe nytt!
Selv har jeg mange venner fra utlandte og jeg lærer nye ting fra dem hver dag, alt fra matlaging, kultur, politikk, relgion, språk, verdier i menneske.
Dette gjør meg til et større menneske med kunnskaper som er veldig viktig får at norge og mennskeheten skal kunne utvikle seg.

Et spørsmål: er det et sted hvor jeg kunne møtt ivrige politikere på nett? Sånne som deg som liker å slkrive?

Jeg lurer fordi jeg har et domene om politikk og jeg trenger en masse ivrige mennesker som jeg kunne kontakte.
Jeg sier ikke idet min enda fordi den er fantastisk, fikk den får 2 år siden men har alldri blitt noe av grunnet utdanning og lite tid.

Anyways!

Tusen takk til dere Ivar (som har delt dette) og Geirmund (som har skrevet dette)
#2 Håvard Pedersen 21-02-2011 15:20
Når jeg leste Geirmunds gode kommentar fikk jeg lyst til å "lime" inn en liten sak jeg sendte Friluftsbladet (Firluftsetaten s internblad) og til Svarttjern skole (Romsås) sist høst:

Ros til Svarttjern skole.

Av Håvard Pedersen, skog- og naturoppsynsleder.


Svarttjern skole på Romsås er flittig bruker av de tjenester Friluftsetaten har for grunnskolen i Oslo. I tillegg til aktivt bruk av skolens lavvoplass nær Streinbruvann, spør de årlig om skogturer for skolens fire klassetrinn.
En svært høy prosentandel av skolens elever har minoritetsbakgr unn, og barna representerer et stort antall nasjoner. Fra min side er det derfor viktig å prioritere en skole som Svarttjern, og dermed bidra til at barna kan få et positivt forhold til den flotte marka som omgir Romsås.
Skolen bestiller turer straks etter skolestart i august, mens blåbæra fortsatt smaker godt. Det er faktisk nærmest rørende å se barn som aldri har sett denne vesle delikatessen før, gjøre sitt første mistenksomme forsøk på å smake, for så straks å bli ivrige bærpellere. Det gjør godt å vise dem at byens skoger er full av gode stier og fredelig natur, og ikke består av bunnløse sumper og farlige dyr slik noen har fått høre hjemme.
Men mest av alt er det tydelig at Svarttjern skole gjør en veldig god jobb med intrigering og miljø. Det er rett og slett blitt en fornøyelse å gå på tur med klasser fra denne skolen. Barna virker godt sammensveisede og trygge på det skolen står for. Når skolen så arrangerer turer med Friluftsetaten, har barna en innstilling på at dette også er noe som må være positivt og gleder seg over turene i skogen.
Turene med Svarttjern skole er et godt bevis på at rasisme og problematiserin g av kulturforskjell er er bare noe som visse voksne skaper.
#3 Mariane sandholdt. Bjerke sv 21-02-2011 20:34
Hei takk for god lesing håper vi får til et skifte til høsten, det trenger vi.
#4 Haakon 22-02-2011 19:20
Ja - vi ser fraflyttingen av de etnisk norske.
Vi ser hvordan andelen etnisk norske barn er forsvinnende liten.

Gjøre noe med det ? Nei - det er jo iskald politikk....
Mon tro hva slags integrering man vil ha om det ikke er akkurat å legge til rette for at man skal bo sammen.

You have no rights to post comments