Annet

67 år: Sykemelding fra første dag?

67 år: Egenmelding fra første dag?Det må anses som en betydelig ressurs for kommunen at ansatte i en del tilfeller, som f.eks. i skolen, fortsetter i sin stilling etter fylte 67 år. Jeg er blitt kjent med at ansatte som kanskje gjennom et helt yrkesliv praktisk talt ikke har hatt sykefravær, pålegges å måtte levere sykemelding fra første fraværsdag straks de passerer 67 år.  

I Personalhåndboka for Oslo kommune, §4.1.1 fjerde ledd, heter det: "Pensjonist som mottar full alders- eller uførepensjon fra folketrygden tilkommer ikke sykelønn. Det skal heller ikke betales lønn i arbeidsgiverperioden. Pensjonister har ikke anledning til å bruke egenmelding."(uthevet av meg) 

I Folketrygdlovens paragraf § 24: § 8-24 om "Rett til å nytte egenmelding" heter det: "For å få rett til å nytte egenmelding må arbeidstakeren ha arbeidet hos arbeidsgiveren i minst to måneder."  

Jeg tar forholdet opp med Byrådet, og ber om at de overfor finanskomiteen besvarer:

1)     Hva er begrunnelsen for denne regelen i personalhåndboka? 
2)    Med hvilken hjemmel fratar Oslo kommune ansatte en rettighet de har etter folketrygdloven?

Kommentarer   

#1 Inger Seim 05-04-2011 08:42
og når lærerne blir 62 - legges d lite til rette for at de kan jobbe 60/40 - i praksis jobber de minst 90- da velger de å gå helt av på AFP :-)
#2 Britt Kejo 05-04-2011 09:54
ved første øyekast ser det ut som alderisme og det er vel forbudt å diskriminere noen pga av alder? Flott du tar det opp

You have no rights to post comments