Annet

Mindre kriminalitet på Furuset

Mindre kriminalitet på FurusetI 2000 ble det registrert 1200 kriminelle forhold på Furuset. I 2010 var det under 400 tilfeller. Furuset har fått et ufortjent dårlig rykte, og de ferske tallene snakker for seg selv. – Vi ser at kriminalstatistikken i hele Groruddalen er på vei nedover, men ingen steder er nedgangen så markant som på Furuset, sier politiførstebetjent ved forebyggende avdeling på Stovner politistasjon, Roy Cato Einarsen.

Men de gode statistikkene kommer ikke uten videre. Det ligger veldig mye forebyggende arbeid bak resultatene. – Hele Furuset har jobbet godt. Da tenker jeg på NAV, foreldre, beboere, frivillige, bydelen, fritidsklubbene, SFO, skolene og ikke minst politiet, som vi har et fint samarbeid med, sier Vidar Noreng i Bydel Alna.

Flott jobbet, og ikke regn med at du vil lese om dette i tabloidpressen.

Les mer her

Kommentarer   

#1 Per Erik Hagen 05-04-2011 08:56
Hva som har ført til denne nedgangen, er av stor interesse, men handler nok i stor grad om politiets org gruppe har gjort en innsats i miljøene og gjengdannelser. Den såkaldte mafia paragraf §60 i strl har bidratt til at de store er lengere i straffegjennomf øring. Jeg savner at arbeidet med å koordinere innsatsen mot enkelt miljøer der rus er årsaksfaktor (kriminogen) for lovbrudd og vold, bør man vike fra tradisjonell rusbehandling, og heller benytte faglært NLP Coacher eller coaktiv coaching, som rettes mot å lede seg selv "selvledelse" og som medfører at man vet sitt eget verdisett, identitet og tilhørighet. Jeg tror dette ville skapt store utslag i vinningskrimina litet som er en stor og plagsom byrde for Oslos tapre borgere. Din Utvikling, som jobber med jobbklubb og andre aktører på det private marked bør i langt større grad få måloppnåelsesve rktøy slik det jobbes med lederutvikling og SMART
#2 Jon-Øivind Storaker 05-04-2011 08:57
Så mange "problemer" man diskuterer fordi man altfor ofte lar Frp sette dagsorden. Vi andre må heve stemmen, være uenig, være vriompeis! Oftere enn man skulle tro klarer man å snu en debatt! Det er mye bra holdninger blant folk!
#3 John Willy Kopperud 05-04-2011 08:57
‎76 prosent nedgang i voldssaker? Herlig!
#4 Eivind Fivelsdal 05-04-2011 10:13
Les hele saken her:

www.groruddalen.no/.../

Jeg er enig i at voldstallene er spesielt gledelige. Her skal vi nemlig huske på at det vi kaller "vold i nære relasjoner", familievold - er økende. Ikke fordi den øker, men fordi det avdekkes mer. Folk er flinkere til å melde og politet har de siste årene hatt større mulighet til å ta opp slike saker på eget initiativ. Vold er altså ingen privatsak lenger. Til tross for dette har vi altså en kraftig nedgang i voldssaker i 10-års perioden.
#5 Sigrid Marie Refsum 05-04-2011 11:53
Jeg merker det på stemningen. Særlig i Gransdalen. Folk virker mer avslappet og glade.
#6 Marianne Borgen 05-04-2011 17:21
Så flott....spre det glade budskap. tror tallene er ganske bra ellers i byen også, når en korrelerer for den store befolkningsveks t vi har hatt i Oslo de siste ti årene.

You have no rights to post comments