Annet

Arbeidstilsynsdirektøren: Advarer mot langturnus

Arbeidstilsynsdirektøren: Advarer mot langturnusI det politiske miljøet har arbeidstidsordninger preget av lange arbeidsøkter, avbrutt av lange arbeidsfrie perioder, blitt et hett tema denne våren. Både i Høyre og Fremskrittspartiet har sterke krefter tatt til orde for å endre Arbeidsmiljøloven slik at det blir lettere å organisere arbeidet slik. I Oslo bystyre foreslår Fremskrittspartiet såkalt Nordsjøturnus i pleie- og omsorgssektoren.

I et intervju med denne ukas utgave av LO-Aktuelt maner Arbeidstilsynets direktør til besinnelse:– En skal tenke seg om hvem det passer for, sier hun. – Passer det for en enslig mor å jobbe 17 dager i strekk for så å ha 14 dager fri? Vi ønsker et inkluderende arbeidslivet. Blir dette inkluderende nok? Det som er viktig er at det ikke er en felles løsning for hele virksomheten. Det må være løsninger som gjør at alle som arbeider det skal være inkludert, sier hun.

Også såkalt «ønsketurnus» - det vil si at alle setter opp sine turnusønsker og så lager datasystemet turnusen – er Finboe Svendsen skeptisk til: – Selv om arbeidsgiver og arbeidstaker er enige, kan slike turnuser være uheldige i forhold til helsa. Da har vi et ansvar om å si fra om det. Det kan være at du kan tåle det i dag, og tåle det i morgen, men det er ikke sikkert at du klarer det i forhold til et femårsperspektiv, spør arbeidstilsynsdirektøren.

Les mer her (pdf)

Kommentarer   

#1 Ellen Fjermestad 14-05-2011 10:27
hvem skal jobbe når alle de andre er sykemeldte? dette er sykt.

Vi som jobber med menesker har ikke hjerte til å hjelpe hjelpesløse menesker som er avhengige av oss. Det ser ut som at vi må lukke øynene og hjerte for å få det politiske partier til å slutte å slutte å tukle med arbeidsmiljø loven. Det er grunn til at den er så streng.

You have no rights to post comments