Annet

Mer penger til bad, kollektiv, minoritetselever og trygghet

Mer penger til bad, kollektiv, minoritetselever og trygghetBystyret skal neste uke behandle justert budsjett, og finanskomiteen avga sin innstilling i dag. Jeg bruker kollega Rina Mariann Hansens oppsummering:

Sammen har Ap/SV flytta på 120 millioner, hovedsakelig fra ekstraordinært utbytte fra Hafslund. Noen hovedgrep er:

- prosjektere ny T-banetunnel gjennom sentrum. Ruter har laget et forslag til hvor en slik tunnel bør gå, Høyre og Frp har blitt for det. Vi har riktign foreslått oppstart av arbeidet med ny tunnel i våre alternative budsjetter de siste 8 åra,og blitt nedstemt. Kanskje vi nå endelig kan få flertall?

- Tøyenbadet: utarbeide plan for oppruste utebassenget. Utebassenger drives på dispensasjon. Skal man kunne ha åpent ute på Tøyen også etter 2012 må man lage en plan for opprustning(og senere utføre den). Vi mener planlegginga må starte nå.

- rehabiliteringstiltak i Akerselva. Trenger kanskje ikke nærmere forklaring?

-satsing på skoler med høy minoritetsandel. Bystyret vedtar neste møte en plan for hva som bør gjøres på skoler med høy minoritetsandel, for at det skal bli mulig å gjrnnomføre trengs de penger.

- trygghetstiltak i sentrum. De borgerlige vil ha vaktselskaper, vi vil ha flere natteravner, oppsøkende tjeneste og at de som selger rusmidler følges opp av politiet.

Det justerte budsjettet behandles i bystyret om ei uke, da får vi se om flere enn Rødt vil støtte oss...

You have no rights to post comments