Annet

Er Oslo Kino i ferd med å avvikle honnørrabatten?

Er Oslo Kino i ferd med å avvikle honnørrabattten?Thomas Henden utfordrer Oslo Kino AS:

Før var honnørrabatten på kinoene i Oslo halv pris, dvs. i praksis samme pris som for barn. Det vanlige ellers, er jo at honnørabatt er halv pris av full pris.  Gradvis har rabatten blitt redusert, og er nå nede i 10 kr. Når billetten nå koster 110 kroner fullpris, og 100 kroner honnørpris, er det altså en rabatt på litt under 10%.   Samtidig som kinobillettene stadig er blitt dyrere, tross innførsel av ressursbesparende digital teknologi i stedet for filmruller som fysisk måtte transporteres rundt.  

Hvorfor kjøre en prispolitikk der dere i stadig økende grad ekskluderer dem med begrensede økonomiske ressurser? Historisk sett var kino, i motsetning til teater og opera, underholdning beregnet for de fattige, hvorfor Chaplins filmer slo så godt an, der han tok den fattige arbeiders parti mot de rike.   De høye kinoprisene ekskluderer også den økende andelen fremmedarbeidere, mange innvandrere som er forhindret fra normallønnede jobber, personer ellers med lavtlønte jobber under tariff osv.  

I og med at kinobillettene i økende grad sponses av reklame, samt (støyende) godteri og knask, vil jeg si at billettprisene er vannvittig høye.   Er ikke Oslokino som kommunalt kinoselskap forpliktet til å gi en reell og ikke bare symbolsk honnørrabatt?

Les adm.dir. Geir Bergkastets kommentar nedenfor


Jeg har bedt om kommentar fra Oslo Kinos ledelse, og her er adm.dir Geir Bergkastet sin kommentar:

Først vil jeg påpeke at Oslo Kino er et aksjeselskap som riktignok er heleid av Oslo kommune, men det like fullt et aksjeselskap med inntjeningskrav. Oslo Kino mottar verken økonomisk bistand eller andre former for støtte fra kommunen.

For det andre vil jeg påpeke at kino fremdeles er et langt rimeligere kulturtilbud enn andre kulturtilbud som opera, konserter og teater hvor billettprisene ofte ligger mellom 350-1200 kr, og hvor størstedelen av den faktiske billettkostnaden dekkes over skatteseddelen.

Avslutningsvis vil jeg informere om at prisnivået på Oslo Kino ligger på linje med kinoer i resten av landet.

You have no rights to post comments