Annet

Forbudte følelser

"Alle har vi fått mye å tenke på.

Innvandringsskeptikerne forstår hva slags brennbart materiale de har i hendene - at de må ta ansvar for språkbruk og temperatur i utspillene. At ytringsfriheten må balanseres av ytringsansvaret.

De vennlige innser at toleranse uten krav ikke er snillhet, men likegyldighet.

Alle begynner vi så smått å forstå at livets viktigste kamp ikke står mellom politiske partier, organiserte religioner eller partene i arbeidslivet.

Den egentlige kampen er den vi kjemper med oss selv."

Les Kathrine Aspaas sin kommentarartikkel i Aftenposten

Kommentarer   

#1 Haakon 02-08-2011 11:26
Det er nå veldig viktig at vi slutter å kategorisere, men hører hva som blir sagt, uansett avsender.

Eksempel : På slutten av 80 tallet kom FRP med forslag om at de som skulle bli norske statsborgere burde bestå norskprøve, forståelse av lover og et samfunnsfagskurs.

Dette ble umiddelbart stemplet som fremmedfrykt, stigmatiserende og på grensen til rasistisk.

I fjor kom innvandrerpolit ikerne i AP med det samme. Da kom det nesten ikke på nyhetene en gang og det ble ikke noe debatt og ingen sa noe om stigmatisering og fremmedfrykt.

Derfor : Vi slipper de debatter der man bruker kraftige ord om man lytter til det som blir sagt - ikke hvem som sier det.
#2 Bente Marianne Simonsen 02-08-2011 23:12
Det er viktig å huske på at språkbruk også rammer f.eks sosialklienter. Latsabber,unnal urere.sutre​re. Vet folk hvem de er?
#3 Rose Grube 02-08-2011 23:13
liker begrepet "ytringsansvar" ! Vi er alle ansvarlig for våre ytringer. Spesielt på nettet kan det være smart å la tankene gå noen runder innom hjernen før man slipper dem ut som ord gjennom tastaturet. Uansett tema!
#4 Berit Berntsen 02-08-2011 23:14
En mann som abb kunne ikke ha gjort like stor skade uten nettet. Vi alle må innse at ord har stor kraft.
#5 Knut Øderud 02-08-2011 23:19
Kanskje man bør kreve likestilling for de som faller utenfor også? Da tenker jeg på psykisk utviklingshemme de og funksjonshemmed e. Fx at alle kommunale- statlige- og private bedrifter blir lovpålagt å ha en viss andel av disse på lønningslista
#6 Haakon 03-08-2011 19:08
Knut.
Pålegge bedrifter ansatte?
Den er herlig! Det er jo praktisk talt umulig å kvitte seg med arbeidskraft i dette landet. Så, da kan man jo bare lovpålegge bedrifter å ansette de som de ikke vil ha eller ønsker å bli kvitt.

Fantastisk. Tenk så herlig! Man slipper å ta utdannelse for man er garantert jobb. Og så slipper man å jobbe, for man kan praktisk talt ikke bli sagt opp.

Et drømmeland!

You have no rights to post comments