Annet

LO i Oslo: Oslofolk fortjener et rødgrønt flertall

LO i Oslo: Oslofolk fortjener et rødgrønt flertallI dag er den offisielle valgkampåpningen i Oslo. I den anledning har jeg utfordret lederen for LO i Oslo, Roy Pedersen, til å være dagens gjesteblogger, og hans budskap - som tillitsvalgt for 105.000 LO-organiserte i hovedstaden er klar:

"Høyresida i Oslo og andre hovedsteder arbeider for å la markedet bestemme mer og mer, på bekostning av de folkevalgtes innflytelse og rettigheter som omfatter alle. Derfor satser høyresida både i Norge og Europa på skattelette, redusert offentlig velferd, salg av statlig og kommunalt arvesølv, samt privatisering og konkurranseutsetting. Derfor kuttes det i bydelsbudsjettene. Derfor går antall lærerårsverk ned i den offentlige skolen sjøl om elevtallet øker. Derfor konkurranseutsettes sykehjem. Derfor får vi sosial dumping i offentlig sektor. Derfor kan Frp tenke seg å selge Hafslund og Eco Energi til tross for at det kommunale eierskapet hvert år gir milliardutbytte til kommunekassa.

Høyre/Frp-byrådet framstiller denne politikken som valgfrihet og mangfold. Resultatet er allerede en enda mer delt by: Økt levealdersforskjell, økt helseforskjell og flere fattige – kort sagt økte klasseforskjeller." Og konklusjonen. " LO i Oslo vil ha en ny politikk og oppfordrer til å stemme på Oslos rødgrønne. Men du avgjør. Bruk stemmeretten 11. og 12. september."

Les hans blogginnlegg under.

Les: Forhåndsstemmegivning har startet


Oslofolk fortjener et rødgrønt flertall

Av Roy Pedersen
Leder LO i Oslo

Høyresida i Oslo og andre hovedsteder arbeider for å la markedet bestemme mer og mer, på bekostning av de folkevalgtes innflytelse og rettigheter som omfatter alle. Derfor satser høyresida både i Norge og Europa på skattelette, redusert offentlig velferd, salg av statlig og kommunalt arvesølv, samt privatisering og konkurranseutsetting. Derfor kuttes det i bydelsbudsjettene. Derfor går antall lærerårsverk ned i den offentlige skolen sjøl om elevtallet øker. Derfor konkurranseutsettes sykehjem. Derfor får vi sosial dumping i offentlig sektor. Derfor kan Frp tenke seg å selge Hafslund og Eco Energi til tross for at det kommunale eierskapet hvert år gir milliardutbytte til kommunekassa.

Høyre/Frp-byrådet framstiller denne politikken som valgfrihet og mangfold. Resultatet er allerede en enda mer delt by: Økt levealdersforskjell, økt helseforskjell og flere fattige – kort sagt økte klasseforskjeller.

Offentlig tjenester i egenregi betyr at ingenting går til profitt og inkluderer alle fordi tilbud gis uavhengig av størrelsen på egen lommebok. Likevel, det avdekkes også feil og mangler samt brudd på Arbeidsmiljøloven i offentlig sektor. Sistnevnte er likevel en forutsetning for å få innsyn og kontroll – hvis de folkevalgte selv ønsker.

Folk i andre europeiske hovedsteder opplever krisetider med økende ledighet, mindre penger å rutte med og økt usikkerhet for framtida. En hovedårsak til det er at spekulasjons- og finanskapital får herje fritt. For Oslos politikere må lærdommen bli at man må satse på produksjon framfor spekulasjon og som samtidig tar arbeidsfolk på alvor.

LO i Oslo ser klare skiller mellom fortsatt Høyre/Frp-byråd og et nytt flertall av Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Senterpartiet i Oslo.  Her er fem gode grunner til å stemme inn Oslos rødgrønne:

Sikring av bydelsøkonomien og av ressurser til Osloskolen, der Høyre/Frp-byrådet med støtte fra Venstre og KrF kuttet i årets budsjett.

Skole, helse og eldreomsorg drevet av det offentlige, der Høyre/Frp betyr stadig flere selskaper med sugerør i kommunekassa for å tjene penger på barn og bestemødre på stoppeklokkeomsorg.

Tiltak mot sosial dumping og for å få flere kommuneansatte på heltid, der verken Høyre eller Frp programforplikter seg til noe som helst.

Tiltak for mangfold og integrering med flere gratistimer i barnehagen, billigere skolefritidsordning, innføring av gratis heldagsskole, samt norskkurs for arbeidsinnvandrere og innvandrerkvinner, der spesielt Frp mener det er omsorgssvikt dersom barn ikke kan tilstrekkelig norsk når de begynner på skolen.

Satsing på utleieboliger og en mer offensiv boligpolitikk der Høyre/Frp har overlatt alt til markedet som igjen fører til at spesielt ungdom sliter med å kjøpe bolig. 

Hvordan kan LO i Oslo vite at de rødgrønne vil dette? Jo, fordi det er i tråd med svarene LO i Oslo har fått på sine 67 spørsmål til partiene. Frp, Høyre og Venstre har ikke svart.  Høyre med begrunnelse at spørsmålene er tendensiøse og at vi på forhånd har bestemt oss for en annen politikk og et nytt flertall. Som saksopplysning kan nevnes at LO i Oslo uansett vil informere om partienes standpunkter og at vi jevnlig har avgitt høringssvar i flere saker angående næringspolitikk og byutvikling, selv om de kom fra et Høyre/Frp-byråd.

LO i Oslo vil ha en ny politikk og oppfordrer til å stemme på Oslos rødgrønne. Men du avgjør. Bruk stemmeretten 11. og 12. september.

Følg Ivar Johansen på Twitter eller Facebook.

Kommentarer   

#1 John S 14-08-2011 21:34
Oslofolk fortjener et rød grønt flertall, spørsmålet er om de som nå besitter de rød grønne taburettene fortjener Oslo folks stemmer.
Jeg har opplevd et SV som gikk sterkt ut med sterke saker og ideer, men som endte som en hund med halen mellom beina, diltende etter Jens.
Jeg har opplevd et SV som har fått til utallige bomringer til private bompengebaroner s glede, et bortkastet system som kun fungerer som et fordyrende mellomledd til liten nytte for samfunnet.
Jeg har sett en rød grønn regjering føre stygg høyrepolitikk,
Jeg har sett et rød/grønt styre sende unge testosteronbomb er ut i verden for å drepe andre for "demokrati og fred", selv om det trer klart frem at det hele handler om makt og resurser.
De samme kreftene har avvæpnet landets forsvarsevne og forsvarsvilje.

Slike ting kan få mange til å stemme på "ærlige" høyrefolk.

Jeg synes dette er leit, da "ærlige" høyre folk er verre enn løgnaktige rød/grønne.

Det som kan redde de rød grønne denne gang er tragedien på Utøya.
#2 Haakon 15-08-2011 12:06
I den tiden jeg har fulgt deg så har jeg forstått at med deg/SV vil de narkomane få bedre tilbud.
Bedre kollektivtilbud skal komme med dere.
Det vil bli bedre tilbud på eldresenter og de som kan bo hjemme.
Nå nylig var det barnehagene som skal få mer. Og satsing på de som kommer utenfor vg. skole.

Finansiering av dette snakker du ikke om. Jeg skjønner at eiendomsskatten kommer med dere, men det kan da umulig holde til alt dette.

Når John S snakker om løgnaktige Høyrefolk så tenker jeg at det er på tide å være litt ærlige om hva du tror du klarer å få til, Ivar, og ikke minst finansieringen av dette.

John : Hva er det Høyre lyver om?
#3 John S 16-08-2011 04:11
Høyre lyver når de sier de er for folket, de har alltid vært for pengene, og de tror at mennesker er maskiner til inntekt for de få.
Når de snakker om individuell frihet, er det friheten til å sove under broene de tenker på.

Høyrekreftene i de rød/grønne er heller ikke borte, de mener at den gemene hop skal tjene proletariatets diktatorer.

Denne type politikk er et helt naturlig resultat av politikk som yrke, glemt er det å være tillitsvalgt for folket. . . .
#4 Ivar J 17-08-2011 08:12
Haakon: tenker du også slik i din privatøkonomi; at i enhver sammnenheng er det å spare penger en reell besparelse? unnlate å tegne forsikring? unnlate å forebygge senere kostnader?

f.eks. å unnlate å satse maksimalt på helsestasjonsvi rksomhet, rus eller barnevern er en måte å forebygge senere formidable kostnader på. men først og fremst er det naturligvis å legge til rette for at den enkelte får et verdig liv.

You have no rights to post comments