Annet

Osloskolen: Hva skjer med vaktmester og renholdstjeneste?

Osloskolen: Hva skjer med vaktmester og renholdstjenesteEn vaktmester ved en av Osloskolene spør meg:

"Har et spørsmål: Jeg har hørt at Undervisningsbygg KF skal overta innvendig vedlikehold av osloskolene, det jeg lurer på er om du vet hvor jeg kan finne dette vedtaket, etter hva jeg har fått informasjon om, så skal dette ha vært oppe i bystyret."

og fagforeningen spør:

"Vi hører rykter om at teknisk drift og Indre vedlikehold av skolene skal overtas av Oslo KF Undervisningsbygg, og vi er ikke tatt med i noen form for medvirkning. Hva blir det neste mon tro?"

Jeg synes det er rart at ansatte i Osloskolene skal føle seg utrygge fordi det går rykter som de ikke er i stand til å få avkreftet/bekreftet.
Jeg tar saken opp med Byrådet, slik at de kan gi en orientering til bystyrets finanskomite.


Byrådet
her 

Oslo, 2. november 2011 

Renhold og vaktmestertjenester i Oslo-skolen
 

Vi får mange henvendelser fra ansatte i Osloskolen om tema renhold- og vaktmestertjenester. Et renholdsfirma ble kastet ut etter kontraktsbrudd. 

- Hvilke planer foreligger det for hvordan renholdstjenester ved Osloskolene skal utføres framover?
- Har skolene frihet til, dersom de ut fra en lokal vurdering kommer til at det er best løsning både faglig og økonomisk, å ansette renholdere på skolen?

Det fortelles at det skal være planer for omlegging av vaktmestertjenesten. 

- Hvilke planer foreligger det for utføringer av vaktmestertjenester ved Osloskolene framover? 

- Har skolene frihet til, dersom de ut fra en lokal vurdering kommer til at det er best løsning både faglig og økonomisk, å ansette vaktmestere på skolen?
 

Med hilsen 

Ivar Johansen, SV /s/                                     Gulay Kutal /s/

Medlem finanskomitee                                    Medlem kultur- og utdanningskomiteen

Følg med på Twitter eller Facebook

Kommentarer   

+1 #1 Kine Juel 05-11-2011 00:58
Så vidt jeg vet er dette til behandling sammen med budsjettet. Det har vært sånn til nå at Undervisningsby gg har tatt seg av ytre vedlikehold og noen andre ting utfra en sjekkliste. Vi har også lurt på hva dette vil bety i praksis, og har hatt møte om det, men det er ingen som vet noe annet enn at ansvaret overføres fra nyttår. Fint at du tar opp saken. Det er viktig med forutsigbarhet for alle som jobber i skolen, og jeg skjønner at vaktmestrene lurer.
#2 kari 05-11-2011 08:59
Renholdere i Oslo skolen
Pass godt på jobbene deres,de holder på å bli privatisert
+1 #3 Tore Bareksten 05-11-2011 11:09
Troen på at outsourcing alltid er best for bedriften som bare skal drive med sin sentral virksomhet og overlate renhold og kantine til andre mangler som andre liberalistiske ideer rot i virkeligheten. En fast vaktmester er en ekstra voksenperson på skolen. En som ofte elever i fare for å falle ut pga for mye teori kan henvende seg til, se som rollemodell, få praktiske oppgaver av. Et firma som kommer utenfra med nye personer hver gang, kan ikke erstatte denne funksjonen.
En fast vaktmester kjenner sitt skolebygg og kan reparere skader før de blir for store. De skolene som bruker firmaer utenfra venter ofte med å henvende seg til dem til skadene er blitt større. Firmaer utenfra kan heller ikke forebygge.
Jeg vet ikke om det er riktig, men en vaktmester fortalte meg at blir en rute i Osloskolen knust, må det arrangeres befaring med en fra skolen og en fra undervisningsby gg. For er ruten knust utenfra skal skolen betale over eget budsjett er den knust innenfra skal undervisningsby gg betale. Kanskje derfor jeg og andre foreldre måtte gå vakt rundt Trasop skole i juleferien for å forhindre hærverk. Min foreldrevakt var mellom 21 og 23 lille julaften.
Da jeg gikk der og frøs i mørket lurte jeg på om dette opplegget med Undervisningsby gg var særlig logisk. Kanskje skolene burde få tilbake ansvaret for egen skole?
Undervisningsby gg har jo dessuten hatt mange korrupsjonssake r. Først outsourcet man ansettelse til et hodejegerfirma som tok hundretusen eller mer for å anbefale en dømt kon kursrytter som underslo 80 millioner før han ble tatt. Senere har flere fulgt i hans spor. Burde ikke disse pengene Undervisningsby gg roter vekk vørt brukt på undervisningsby gg?

You have no rights to post comments