Byrådet vil svekke ansattes pensjonsordninger

Byrådet vil svekke ansattes pensjonsordningerAnsatte i Oslo kommune får i dag 70 prosent av sluttlønn i tjenestepensjon ved full opptjening. Byrådet foreslår å senke prosentsatsen til 67,3 prosent for alle som begynner i kommunen etter 1. januar 2012. Forslaget vil bety drøyt ti tusen kroner mindre i årlig pensjon for en arbeidstager som tjener rundt 400.000 kroner i året.

– Bakgrunnen er at Oslo kommune har en pensjonsordning som er enda gunstigere enn resten av offentlig sektor. Det vi gjør er rett og slett å harmonisere ordningen til samme nivå som staten og KS-området, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) til NRK Østlandssendingen.

Mitt naturlige svar til dette er: Offentlig sektor er ikke konkurransedyktig med privat sektor på lønn, men er konkurransedyktig på pensjon. Det er et viktig konkurransefortrinn.

Men særlig i hovedstadsområdet er Oslo kommune også i en merkbar konkurransesituasjon både med Staten og nabokommunene om å rekruttere kompetente og dyktige medarbeidere. Oslos pensjonsordning kan her være et viktig konkurransefortrinn som vi ganske enkelt ikke har råd til å miste.

Les mer hos NRK Østlandssendingen
Les Byrådets forslag til bystyret

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode (3 tall)