Annet

Krav for en tryggere by

Krav for en tryggere byOslo Sosialistisk Ungdom bidrar med et klokt innspill til debatten om voldtekter og en tryggere by. I en uttalelse skriver de bl.a.:

"Bystyret må gjennomføre flere tiltak som bedrer situasjonen akkurat nå. De må innføre nattbusser som stopper på signal, slik at man kan stoppe bussen utenfor huset sitt, eller nærmest mulig. Bystyret må kutte ned busker slik at alle fortauene blir større og mer oversiktlige. Videre må det også prioriteres mer penger penger til belysning og settes krav til huseiere om belysning i portrom. Dette er helt konkrete tiltak som vil kunne forbedre situasjonen med overfallsvoldtektene.

Oslo Sosialistisk Ungdom mener likevel at det aller viktigste er de lagsiktige tiltakene. Av alle voldtektene som skjer er kun en liten del av disse overfallsvoldtekter. De fleste voldtektene blir begått i norske hjem av kompiser, kjærester, samboere, bekjente og slektninger. På sikt må vi gi alle jenter i Oslo feministisk selvforsvarskurs, slik at de kan beskytte seg selv. Så lenge voldtektene blir begått på nachspiel, hjelper det lite med mer politi i gatene. Da trengs det holdningsendringer blant gutta, og jentene må lære å forsvare seg!"

Her er hele uttalelsen fra Oslo SU:

Krav for en tryggere by


Politiet i Oslo har satt inn styrker for å gjøre byen tryggere i helgene, samtidig har byen slått ring rundt jentene våre og engasjert seg som natteravner, borgervern og mer. Vi i Oslo Sosialistisk Ungdom  mener at dette er bra, men at det er mange flere tiltak som må til for å fjerne voldtektsmennene fra byen vår. Voldtektsbølgen har herjet, men voldtekter er ikke et problem som bare skjer i gatene. Oslo SU mener at vi trenger tiltak både for å hindre overfallsvoldtektene nå, og resten av vinteren, men at vi også må ha mer langsiktige tiltak.

Bystyret må gjennomføre flere tiltak som bedrer situasjonen akkurat nå. De må innføre nattbusser som stopper på signal, slik at man kan stoppe bussen utenfor huset sitt, eller nærmest mulig. Bystyret må kutte ned busker slik at alle fortauene blir større og mer oversiktlige. Videre må det også prioriteres mer penger penger til belysning og settes krav til huseiere om belysning i portrom. Dette er helt konkrete tiltak som vil kunne forbedre situasjonen med overfallsvoldtektene.

Oslo Sosialistisk Ungdom mener likevel at det aller viktigste er de lagsiktige tiltakene. Av alle voldtektene som skjer er kun en liten del av disse overfallsvoldtekter. De fleste voldtektene blir begått i norske hjem av kompiser, kjærester, samboere, bekjente og slektninger. På sikt må vi gi alle jenter i Oslo feministisk selvforsvarskurs, slik at de kan beskytte seg selv. Så lenge voldtektene blir begått på nachspiel, hjelper det lite med mer politi i gatene. Da trengs det holdningsendringer blant gutta, og jentene må lære å forsvare seg!

Vi  kommer aldri til å få bukt med den seksualiserte volden i Norge om vi ikke forbedrer seksualundervisningen, innfører guttekurs og feministisk selvforsvarskurs i skolene, og har tilgjengelige helsesøstere på skoler hver dag. Vi må innføre psykiatrisk helsevern på asylmottak, og gi de som anmelder voldtekter rett til psykiatrisk oppfølging. Seksualisert vold og makt må bli en del av debatten i alle politiske plattformer, og sedelighetssaker må bli mer prioritert i politiet. Våre jenter har krav på et trygt Oslo, men dette kommer aldri til å skje med mindre dette blir en priortitet i bystyret og i bydelsutvalgene!

Følg Ivar Johansen på Twitter eller Facebook

You have no rights to post comments