Annet

Uklokt å selge kommunal eiendom i Gamle Oslo

Byrådet har solgt en kommunal tomt på 3.418 kvm i bydel Gamle Oslo (Vahls gate/Heimdalsgata/Lakkegata), i en pussig anbudskobling med salg, riving av idrettshall og bygging av flerbrukshall. Jeg argumenterte slik mot salget i bystyret:

"Vi er svært skeptisk til at Byrådet kobler salg av tomt, med riving og oppføring av flerbrukshall. Den koblingen gjør at antallet potensielle anbydere blir begrenset. Om dette hadde vært splittet i to anbud er det grunn til å tro at dette ville gitt et gunstigere økonomisk resultat for kommunen.

Men samtidig er det slik at SV er svært kritisk til å selge kommunale tomter i dette området.  Vi står allerede i dag overfor problemer med å skaffe nødvendige tomter for å realisere behovet for vital infrastruktur og tjenestetilbud, som bygging av nye barnehager og skoler.  Sentrum og sentrumsnære områder står framover overfor en betydelig befolkningsvekst.  Da er det uklokt å kvitte seg med kommunale tomter, uten å sikre seg at en gjennom dette ivaretar behovet for vital infrastruktur.

Vårt alternativ er derfor å beholde tomta, og utlyse ordinær anbudskonkurranse for riving av eksisterende idrettshall og bygging av ny kommunalt eid flerbrukshall.

Så er det slik, ordfører, at SV er svært fornøyd med å få på plass en ny flerbrukshall.  Dersom vårt forslag faller vil vi derfor subsidiært stemme for Byrådets forslag."

Men de borgerlige partier, med støtte fra Arbeiderpartiet, gikk for salget.

Les fra bystyrebehandlingen