Annet

Kommunal styring av frivillig sektor: Byrådet vurderer å snu

Kommunal styring av frivillig sektor: Byrådet vurderer å snu

"En overgang fra tilskuddsregime til anskaffelsesregime. Det er særlig presiseringen av at det ikke gis tilskudd til virksomhet som er lovpålagt kommunen, eller som er konkurranseutsatt, som skiller forskriftsforslaget fra tidligere instruks og rundskriv."

Oslo kommune støtter frivillige organisasjoner som "bidrar til å oppnå de mål og strategier som er vedtatt av bystyret i Oslo kommune", eller sagt med andre ord: Byrådet ønsker at de frivillige organisasjoner skal være kommunens forlengede arm.

Ikke uventet har frivillig sektor vært svært kritisk til Byrådets forslag til endret politikk for kommunal støtte. Det naturlige ville vært at man respekterte og verdsatte organisasjonenes egenart og selvstendige stilling og at kommunen støtter de frivillige organisasjoners arbeid først og fremst for at organisasjonene skal kunne realisere sine egne mål.

Jeg har, med støtte fra Ap, presset Byrådet på dette. Nå antyder byråden på feltet at det kan være at Byrådet snur. Det ville være klokt.

Kommentarer   

#1 Reidun Lorenz 24-05-2014 08:20
Da blir det nedgang i frivilligheten. ...!! Rådhusene rundt omkring burde lære av frivilligheten og heller pusse verktøyet sitt slik at frivilligheten blir et supplement og ikke en livsnødvendighe t.....

You have no rights to post comments