Annet

Munchmuseet i Bjørvika: Nå foreligger detaljplanene

Munchmuseet i Bjørvika: Nå foreligger detaljplanene

Beslutningen er fattet: Muchmuseet skal ligge i Bjørvika, og med den løsning som arkitektkonkurransen valgte. Byrådet la tidlig i ferien fram 3 viktige saker som peker på hvordan Munchmuseet er tenkt løst og hvordan de sentrale områdene i Bjørvika skal utformes.

Byrådets forslag er nettopp et forslag, forslag som nå skal behandles i bystyret. Fra SVs side ønsker vi de mange kloke innspill til byrådets forslag, i den utstrekning det ikke bryter med hovedbeslutningene. For selvsagt er ikke alle deltaljer hogget i stein. Sammen kan vi kanskje bedre byrådets forslag.

Derfor: Les forslagene, og kom med innspill i denne artikkelens kommentarfelt, eller i mail direkte til meg.

Kommentarer   

+5 #1 Ragnar Otterstad 03-08-2014 18:19
HVorfor velge denne dårlige løsningen?
TRafikalt helt håpløst. Les om igjen innleggene fra bla. Fred.Olsen og få det lagt på Tøyen
+2 #2 Anders Arntzen 04-08-2014 08:05
Jeg er først og fremst opptatt av at Tøyen beholder sitt museum, og at området stelles(vedlikeholdes).
Området er et av de flotteste museumsområdene vi har,og reisetiden fra Grand Hotell er ca 10 minutter hvorav 3 min med T-bane.
En må stoppe dette overgrepet mot et område, og droppe ufornuftig bruk av penger.
Lag nå heller et lite moderat akvarium på "Lambdatomten".
-7 #3 Bjørn Cappelen 04-08-2014 08:34
Dette er et viktig og riktig skritt mot målet om et tidsmessig og verdig museumsbygg for Munchs kunst. Det er viktig i fortsettelsen at man holder fast på kvaliteten og at man gjennom god prosjektstyring holder orden på fremdrift og kostnader. Slik kan vi i 2019 åpne museet og glede oss over et bygg som oppfyller Munchmuseets alle krav, et bygg med særpreg til berikelse av byens arkitektur og et bygg til nytte for alle museets brukere.
-1 #4 Elin 04-08-2014 18:29
Dette er kanskje utenfor de temaene du arbeider med, men her er en tanke jeg har, som jeg gjerne vil dele:

Jeg synes det nye Munchmuseet burde romme et par atelierer hvor både yngre- og mer etablerte kunstnere- som arbeider i Munch sin tradisjon kan holde til i kortere eller lengre perioder. Det ville vært fint med tanke på ateliermangelen i byen, men også tror jeg det ville kunne berike miljøet i bygget for de mange som arbeider der og for de besøkende (hvis det av og til er "åpen dag" i atelierene.)

Evt kunne bygget rommet et grafikkverksted hvor skoleklasser og andre kan komme og se hvordan man lager et litografi eller et tresnitt.
+4 #5 Kamilla Aslaksen 07-08-2014 09:51
Man må håpe SV tar til fornuft og skrinlegger Lambda, som både blir et dårlig museum, og som vil ødelegge Bjørvika. Det er fremdeles mulighet til å redde seg unna med æren i behold. Lambda er, selv om du skriver noe annet, ikke vedtatt bygget, og mange momenter er kommet til etter at dere gikk inn på deres merkelige hestehandel i fjor. Bl.a. er prisen for Lambda økt med nesten en mrd. I tillegg er det vist hvor dramatisk dårlig byggegrunnen i Bjørvikka er. Disse to, samt tallrike andre argumenter for IKKE å bygge Lambda, burde vært nok til å la fornuften seire. At SV fortsetter å støtte prosjektet, til tross for deres garanti til velgerne om å gå inn for Tøyen, er intet mindre enn en skam og en skandale. Denne saken vil vise hvilken respekt SV har for velgerne.
+4 #6 Erik Henning Edvardsen 07-08-2014 10:40
Nå må SV ta til fornuften, Ivar. Ved siste valg holdt jeg på nesen da jeg til tross for Lambda-forliket omsider bestemte meg for å gi partiet min stemme likevel. De borgerliges svar på å gjøre noe for Tøyen, slik de lovte, var ønsket om å stenge biblioteket. Det ble så umusikalsk at det foreløpig ble avverget, men viser hvor dypt viljen stikker.
Samtidig er ikke beliggenheten i strandsonen god for Munchs kunst, ikke glassfasadene heller. Høyhus og energikostbar ventilering for å motvirke skader ved fuktig klima og sollys virker ikke miljøvennlig for oss som liker å tenke på SVere som noen som ønsker slikt. Dessuten vil dørsluser og rulletrapper gjøre stedet lite publikumsvennli g. Så er det altså bare hensynet til stivnakkede byrådspolitiker e og arkitekt Herreros' prestisje som teller?
Takket være banenettet med avgang annethvert minutt og i tillegg busser er Tøyen et av Oslos mest sentrale trafikknutepunk t, og så er det i tillegg åpne plasser og store grøntarealer rundt. Om noe i nærheten av de urealistiske besøkstallene skulle innfri vil trengselen i Bjørvika bli så stor at ingen til vil fungere. Bygg akvarium. Det passer nede ved fjorden, behold det gamle Munchmuseet som magasin (de er faktisk helt opptimale og har fått en sikring som ingen annen), og bygg nytt på Tøyen. De eneste som ved Lambda kan smile hele veien til banken er HAV Eiendom og Herreros, men de har vel allerede ledd kjevel av ledd av hvor inkompetente og duimme nordmenn er.
+1 #7 Kari Inderhaug 16-08-2014 15:57
Herlig! Bare et knapt år igjen til kommunevalget. Imøteser derfor SVs statusrapport, videre forpliktende planer for implementering, og oversikt over hvor mye som så langt er bevilget og planlagt investert i den bebudede "områdesatsinge n for Tøyen" som SV garanterte for i forbindelse med forliket om flytting av Munchmuseet. Beboere i Gamle Oslo er tradisjonelt svært tålmodige, så vi regner med at forslaget om f.eks. å stenge det lokale biblioteket på Tøyen, og at forslaget om å stenge den lokale ungdomsklubben pga manglende bevilgninger til bydelen i forbindelse med siste budsjettsalderi ng bare var et pinlig feilskjær og resultat av en misforståelse, for her skal det satses! Vi legger selvfølgelig også til grunn at eventuelle bevilgede midler til områdesatsing ikke skal komme i stedet for midler til drift av generelle kommunale tjenester. Det har SV lovt oss! Det blir en spennende valgkamp!
#8 Erling S. Skaug 18-08-2014 16:26
Kjære Ivar Johansen! Det er ikke riktig at endelig beslutning om Lambda i Bjørvika er tatt. Det gjenstår for det første å vedta ny reguleringsplan for Bjørvika, som ikke tillater 14 etasjer på Paulsenkaia. Dette burde ha vært klarlagt for fem år siden; byrådet har tatt grunnlaget på forskudd. Dernest har Lambda ikke vært ferdig prosjektert før nå, og er om mulig mer full av uløste skavanker enn noen gang. Du kjenner de tekniske og museumsfaglige innvendinger som har vært reiset gjennom fem år; hvordan kan du overse dem? Det dreier seg om et museum for vår stærste kunstner. Du vet også at flyttingen til Bjørvika er en rent kommersiell deal under bordet med utbygger HAV Eendom a/s. Hvorfor skal det offentlige betale for et privat selskaps ønske om øket profitt? Du vet også at byrådets valg av Bjørvika fremfor Tøyen skyldes grove tallmanipulasjo ner vedr. byggepris, besøkstall, lukketid for museet under bygging m.m. Differansen mellom et hypermoderne, driftsvennlig og bærekraftig museum på Tøyen ville innenfor samme prisramme ha gitt minst en milliard til oppgradering av Tøyen kulturpark - en plan som har ligget på vent siden midten av 1990-årene med tiltredelse av museet, Universitetet og daværende byråd Raymond Johansen. Følger ikk SV med i timen, eller satser også ditt parti på korttidshukomme lsen? Du ønsker bare å se forslag som "ikke bryter med hovedbeslutning en". Struts med hodet i sanden. Hvordan skal vi kunne stole på SVs dømmekraft efter dette?
+1 #9 Line Arneberg 06-10-2014 09:07
Kjære Ivar Johansen! Jeg anbefaler at du (og SV) leser pamfletten "Lambdas svakheter. Luftslott eller kunstmuseum", redigert av Erling S. Skaug. Meget informativ! Seks spesialister retter her et kritisk lys på prosessen rundt flyttingen av Munch-museet til Bjørvika, og på Lambda-prosjekt ets store museumsfaglige mangler. "Feil bygning på feil sted til gal pris". Jeg vet ikke hvordan SV skal håndtere dette videre - er i utgangspunktet veldig skuffet over "Tøyenforliket" , og synes det er vanskelig å stole på SV etter dette.
#10 camilla wærenskjold 06-10-2014 09:51
jeg har nå startet en folkeaksjon:HOL MENKOLLEN TIL BJØRVIKA!!!!. tenk så flott, hoppe fra lambda, inom bakken, skifte til vannski os så via den nye pengesumpbingen sneie innom en til full musikk synkende opera og lande i vannet! emanuel vigeland tomba må også ned dit. tenk så flott det blir hvis vi bare setter den på hode kan det jo bli nord europas beste skaterampe! brorens skulpturer kan vi vel ha pendlene i strikk fra gondolbanen!. bli med, det må bli fortgang i denne saneringen av byen!§ kanskje noen har forslag til fler bygg vi kan tømme og flytte, det går jo med et tastetrykk og noen kroner under bordet og littebitte hysj hysjnå til dags! join in, så cruisefolket ikke må gå en meter men få alt på en sump!!!!! med entusiastisk! hilsen camilla wærenskjold

You have no rights to post comments