Annet

Munchmuseet-byggingen: Lærlinger i alle ledd

Munchmuseet-byggingen: Lærlinger i alle ledd

Munchmuseet skal bygges som et Vardeprosjekt. Dette vil bli vedtatt i kommende bystyremøte, etter et initiativ fra Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og SV.

Et Vardeprosjekt er et større nybygg eller rehabilitering i offentlig regi hvor alle lærefag som deltar i prosjektet skal ha med lærling. Vardeprosjektet kan legge til rette for utplassering av elever og studenter. Et Vardeprosjekt vil være en unik mulighet til å markedsføre verdien av godt håndverk, og ikke minst fremheve betydningen av håndverks- og yrkesfaglig utdannelse. Noen ti-år tilbake ville det vært utenkelig å føre opp et stort offentlig bygg i Norge uten et betydelig innslag av lærlinger.

Oslo Rådhus er et godt eksempel på et slikt byggeprosjekt av nasjonal verdi, hvor det var en utstrakt bruk av lærlinger i et stort antall av fag. Og nå sørger bystyret for at det samme skal skje med Munchmuseet, og samtidig vedtar bystyret at "Byrådet bør vurdere ytterligere prosjekter som Vardeprosjekter i årene som kommer, ut fra en målsetting om minst å starte et nytt prosjekt hvert år."

Dette er selvsagt veldig bra for bygghåndverksbransjen og støtter opp under håndverks- og yrkesfaglig utdannelse.

Kommentarer   

#1 Tove Bolstad 20-10-2014 13:22
Så bra for å heve interessen og muligheten for håndverks og yrkesfaglig utdannelse.
Lærlingeplasser har jo vært mangelvare nå i ørten år, faktisk startet det allerede i midten av 80 årene. Håper at det med dette også blir populært og stuerent med praktisk arbeid. Alle kan da umulig være akademikere ! Har jeg forstått det rett at denne utdannelsen gir studiepoeng på lik linje med andre "høyskoler" universitet ?
#2 Erling S. Skaug 20-10-2014 18:29
Utenomsnakk er nok løsningen for et prosjekt som aldri kan bli et moderne, funksjonelt museum, og som er resultatet av en politikk som heller ikke har hatt et slikt mål for øye. Men SV har øyensynlig vært lærlinger i Byrådets og HAV Eiendoms samrøreskole. Gratulerer med bestått!

You have no rights to post comments