Annet

Nominasjonskomiteen ønsker meg kumulert for bystyret

Nominasjonskomiteen ønsker meg kumulert for bystyret

På Twitter leser jeg: "Hvis 8. plass til @ivarjohansen på @oslosv liste innebærer at han er på vei ut av politikken, er det mange som mister sin fremste talsperson."

På mail får jeg spørsmål: "Jeg har lest litt om nominasjonsprosessen i Oslo SV - med Marianne Borgen på 1. plass. Er det slik at du har tenkt å gi deg nå?"

Og på sms: "Skal du ikke fortsette i bystyret?"

Svaret er: Jeg ga beskjed til nominasjonskomiteen om at jeg stiller til gjenvalg, forutsatt at det er på kumulert plass. Og jeg sa, og mener: "det spiller ikke noen rolle hvor jeg står blant de kumulerte.

Det blir personstemmene som avgjør hvem som kommer inn fra SV:

SV-velgere: ved å gi kandidater de vil prioritere en tilleggsstemme. Og for de som bruker andre partilister: ved å gi en såkalt slenger-stemme (personsstemme) til en person på en annen partiliste. Sist sto jeg på 6. plass, men velgernes valg resulterte i at jeg rykket opp til 2. plass.

Det er demokratisk sett bra av SV å kumulere så mange som 10, og dermed helt overlater til velgerne å bestemme hvem som skal komme inn.

Men til spørsmålene på toppen her: Jeg stiller gjerne opp for 4 nye år i Oslo bystyre, om velgerne vil ha meg. Neste høst trenger vi et systemskifte i Oslo rådhus. Nominasjonskomiteen foreløpige innstilling er nå på høring i lokallagene, som senere skal avgi sin endelige anbefaling overfor nominasjonsmøtet 4. desember.

Kommentarer   

#1 Ellen Ronæss 20-10-2014 18:16
Det er demokratisk sett bra av SV å kumulere 10?!? Hvor har du det fra? Det betyr jo at SV har bestemt at at deres velgere bare disse 10 å velge mellom som har mulighet til å bli valgt. Hva skal dere med alle de andre navnene på listen da? Demokratisk? Neppe.

You have no rights to post comments