Annet

Sosialt entreprenørskap: Bred støtte fra kommunale etater til mitt forslag

Sosialt entreprenørskap: Bred støtte fra kommunale etater til mitt forslag

Kommunale etater gir bred støtte til mitt forslag i bystyret om at Oslo kommune må bli en foregangskommune på sosialt entreprenørskap.

Renovasjonsetaten: "REN støtter forslaget om å skape en kultur for innovasjon i Oslo kommune gjennom opplæring og aktiviteter for kommunens egne ansatte. I denne forbindelse vil REN framheve at det er viktig med en kultur som tar ansattes ideer på alvor, fanger opp ideene og følger dem opp. Oslo kommune har tradisjonelt ikke rom for å prøve og feile, men for å utvikle ideer til gode ideer må de ofte prøves ut i praksis og forbedres underveis. Utvikling av verktøy og en kultur med rom og ressurser for å følge opp ideer, sette dem i drift, starte piloter, evaluere og forbedre kan være nyttig."

Utviklings- og kompetanseetaten: "UKE er av den oppfatning er det er et mulig virkemiddel å knytte sosialt entreprenørskap opp mot innovasjon og innovasjonsarbeid, slik bystyrerepresentanten foreslår. De tiltakene som bystyrerepresentanten skisserer vil være et ytterligere bidrag til kommunens arbeid på dette felt."

Vann og avløpsetaten: "VAV mener at saken er godt beskrevet og forslagene fornuftige."

Bymiljøetaten: "Det vil være en fordel for kommunen å ha mer kunnskap om mekanismene rundt sosialt entreprenørskap og hvordan god samhandling kan bli ivaretatt." De understreker også "Det er viktig at den kreativitet som finnes innenfor sosialt entreprenørskap opprettholdes samtidig som det tydeliggjøres hvordan rammene for et godt samarbeid mellom kommunen og de sosiale entreprenørene skal ivaretas slik at kommunen ikke "overtar" noe av rollen til de sosiale entreprenørene."

Bystyret vil trolig behandle mitt forslag i løpet av februar/mars.

You have no rights to post comments