Annet

X-Games 2016, med 42 millioner fra Oslos skattebetalere?

X-Games 2016, med 42 millioner fra Oslos skattebetalere?

Er det riktig av Oslo kommune å delfinansiere et slikt kommersielt arrangement?

Byrådet i Oslo anbefaler bystyret om å innvilge 42 millioner kroner til TV 2s søknad om å arrangere X-Games i februar 2016. Går bystyret med på å innvilge midler til søknaden samt at TV 2 og ESPN blir enige om en avtale, blir Oslo en av vertsbyene for neste års vinter-X-Games. - At Oslo nå kan bli en av tre lokasjoner for X-Games i verden, er en mulighet for profilering av Oslo som by og Norge som vintersportsnasjon vi ikke kan gå glipp av. Ekstremsport og vinteridrett med høyt tempo tiltrekker mennesker fra hele verden, og jeg tror og håper at X-Games i Oslo kan inspirere unge i hele Norge, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i en pressemelding.

Alle tv-inntekter fra et mulig X Games i Oslo neste år går rett i lomma på TV 2 og Disney-eide ESPN. Frode Kyvåg i Bækkelaget Sportsklub reagerer på at byrådet vil gi X Games mer penger enn det totale kommunale tilskuddet til byens idrettslag og særkretser. Samtidig aksepterer byrådet at den norske arrangøren TV 2 og rettighetshaver ESPN beholder alle inntekter fra tv-reklame. – Dette er et arrangement som ligger tett etter OL og hvor det skal være tjue timer live-sending i Norge og worldwide. Her snakker vi om enorme inntekter, sier Kyvåg. Flere på grasrota i Oslo-idretten er kritiske til pengebruken.

Vi skal nå behandle saken i første møte i bystyrets finanskomite, og deretter i bystyret. Jeg er i sterkt tvil om dette er en kommunal oppgave, og spør meg f.eks. om hvorfor ikke Oslos næringsliv burde stille opp med en betydelig delfinansiering.

Hva mener du? Skriv gjerne i kommentarfeltet.

Kommentarer   

#1 Tormod 22-03-2015 19:44
Siden friidretten står mitt hjerte nærmest, kan jeg nevne at flere friidrettslubbe r i Oslo driver på kakalotteristadiet.
Husk dette er ofte klubber som tilrettelegger for mange barn og ungdom.
Ja, selv Bislett games makter heller ikke å akkumulere noe overskudd til friidretten.
Nei, dette er en grotesk bevilgning som ikke gagner noen idrettsdisiplin eller noen klubbaktivitet i Oslo. Kun eksterne profittinteress er.

You have no rights to post comments