Annet

Biermannsgata 6: Kommunen har tapt millioner

Biermannsgata 6: Kommunen har tapt millioner

- Kommunen har tapt ganske mange millioner på å la eiendommen forfalle, sier jeg bl.a. i Aftenposten i dag om gigantvillaen øverst på Grünerløkka som byrådet vil selge for 20,5 millioner kroner. Hovedbygningen i prakteiendommen i Biermanns gate 6 har stått tom i mer enn 6 år.

Byrådet har overfor bystyret selv vist til "verdiforringelsen som oppstår når bygget står tomt og ikke vedlikeholdes." Byrådet har vanskjøttet fellesskapets verdier, og selger det nå på billigsalg.

Samtidig er selvsagt et slikt salg særs uklokt: Med en forventet befolkningsvekst i Oslo på rundt 200.000 i løpet av noen år kommer kommunen til å stå overfor et ekstremt press på seg til å skaffe lokaler til tjenester for byens befolkning. I en slik situasjon er det selvsagt særs kort-tenkt å selge ut et så flott bygg, sentralt på Oslos østkant. Og ikke bare det, men bydel Sagene har allerede i dag et ønske om  å benytte bygget til samlokalisering av bydelens ungdomstiltak.

Etter planen skulle vedtaket om salg behandles i bystyrets finanskomite i morgen, men er nå utsatt. Dette etter flere kritiske spørsmål fra meg.

Kommentarer   

#1 Per Østvold 14-04-2015 10:00
Galskap at kommunene vil selge denne villaen når bydelen trenger den!
+1 #2 Joar Rasmussen 14-04-2015 10:04
Ja, er dessverre en lang tradisjon for at offentlig eiendom blir vanskjøttet eller pådrar seg stort vedlikeholdsett erslep. Kommunene må nok innse sin begrensning og selge unna så mye eiendom som overhodet mulig
#3 Mikkel Bay Vold 14-04-2015 10:37
Veldig bra Ivar Johansen. Jeg jobbet der da det var barneverninstit usjon. Det er flere ting ved denne saken som trenger å komme frem i lyset. Blant annet sterk mistanke om at eiendommen i sin tid ble overdratt til Oslo Kommune under forutsetning av at den skulle brukes til sosiale formål. Personalgruppa som jobbet i Biermannsgate engasjerte seg, men lyktes ikke i å forhindre at institusjonen ble lagt ned.
+1 #4 Bodil Bjørberg 14-04-2015 10:56
Nok en skandaløs sak! Hvem er det som har ansvar for vedlikehold av kommunens bygninger? Her må det være folk som ikke gjør jobben sin og et system som ikke fungerer.
#5 Rolf Solvang 14-04-2015 15:06
Her er det plass til mange aktiviteter for lokalbefolkning en, og her har det vært blant annet barnevernsinsti tusjon i mange år. Grünerløkka trenger rimelige offentlige rom, så dette utspillet om å selge områdets fineste bygning til de rike er skikkelig folkefiendtlig.
#6 Camilla Schaanning 15-04-2015 05:09
Hva skjer ? Hva tenker Oslo kommune på? Gi meg 20 millioner i lån så skal jeg følge drømmen min om å skape en bolig som hadde passet perfekt som ett bofellesskap der enslig barnefamilier kunne bo sammen og få støtte av en miljøterapeut - felles middager,avlast nig ,sosial støtte og felles veiledning i Cos og PMTO og lav husleie for alle beboere -alle kunne og måtte ha små jobber på huset,i Hagen eller annet og følt mestring og tilhørighet -ett fantastisk hjelpetiltak som Bvtj kunne brukt for slik å hjulpet noen i sårbar situasjoner. Vi trenger differensierte tiltak i det offentlige så slipper vi å bruke ALT på de private.

You have no rights to post comments