Annet

Varsler Stig Berntsen: Finanskomiteen utfordrer byrådet

Varsler Stig Berntsen: Finanskomiteen utfordrer byrådet

Bystyrets finanskomite ber nå byrådet gå inn i saken.

"Overgrepsmarerittet over," skrev media da politiet henla anmeldelsen og Oslo kommune inngikk avtale med ham at han skulle få jobben tilbake. Hjelpepleier Stig Berntsen var siktet for overgrep mot demente pasienter. Men marerittet var slett ikke over. Han skrev et åpent brev til blant annet bystyret, og skrev bl.a.: "Jeg er av den bestemte oppfatning at Sykehjemsetaten nå straffer meg for at jeg bidro til å varsle om mange av de kritikkverdige forholdene i Lindebergsaken. For meg personlig er dette naturlig nok ødeleggende. Jeg har fått min framforhandlede tilretteleggingsperiode ødelagt av Sykehjemsetaten og jeg aner ikke hva som skjer når nevnte periode i henhold til forliket utgår 1. juni."  Fra bystyrets finanskomite har nå bedt byrådet gå inn i saken:

"Til;  Finansbyråden, kopi Byrådslederen, Eldrebyråden.

Finanskomiteen har fått oversendt et «åpent brev til Sykehjemsetaten ad. Lindebergsaken» skrevet av Stig Berntsen. I brevet beskriver  Berntsen  hvordan han mener at Oslo kommune ikke har overholdt forliksavtalen og at han ikke blir behandlet på skikkelig vis. Det er alvorlige beskyldninger som må undersøkes. Finanskomiteen ber om at byrådet undersøker saken og hvis det viser seg at avtalen ikke er etterfulgt, sørger for at inngåtte avtaler respekteres. Komiteen er opptatt av at saken løses tilfredsstillende med ønske om at Berntsen kommer tilbake i arbeid.

Komiteen imøteser en redegjørelse før neste komitémøte.

Vennlig hilsen

James Stove Lorentzen

På vegne av FKOM AU."

Kommentarer   

#1 Sverre Munthe 08-05-2015 10:13
Om de som står bak dette, det er alltid en eller flere som står bak slikt, fikk sparken, eller i det minste en streng skriftlig advarsel, ville slikt som dette forsvinne, men fordi man i det offentlige har en aversjon som grenser mot det absurde mot å straffe enkeltindivider vil ikke disse bli straffet på noen som helst måte. Noe alle i det offentlig selvfølgelig vet.
#2 Erik Ness 08-05-2015 16:37
for noen plageånder. Men hvor kommer finanskomiteen inn her?
#3 Ivar J 08-05-2015 16:42
Bystyrets finanskomite har overordnet ansvar for arbeidsgiverpol itikken i Oslo kommune

You have no rights to post comments