Annet

Oslo kommune: Kontroll med serveringsbransjen?

Oslo kommune: Kontroll med serveringsbransjen?

Spørsmålet er grunn til å stille etter et oppslag i Finansavisen for noen uker siden.

«Rot i papirene gjør at McDonald's Norge har måttet stenge en av kjedens største restauranter i Storgata i Oslo. Etter det Finansavisen erfarer har ikke serveringsretten blitt endret i forbindelse med et eierskifte, for flere år tilbake, noe som resulterte i at Oslo kommune stengte restauranten da feilen ble oppdaget. Restauranten er eid av McDonalds Norge og ikke av en franchisetager.»

En henvendelse jeg har fått sier: «Det Finansavisen ikke fikk med seg er at dette gjelder flere restauranter, blant annet også CC Vest og Grorud. En stor kjede som McDonalds har altså drevet mange år ulovlig og ikke skjønt hva en serveringstillatelse innebærer. Er det ikke ganske utrolig når det er servering man driver med? Og det viste seg at de fikk holde oppe, selv om de da egentlig måtte stenge etter loven.»

Og den samme henvender sier at politiet opplyser at «Kommunen driver ikke aktivt med kontroller av serveringssteder, kun de som også har skjenkebevilling. Det er tilfeldig om de kommer over saker som dette. Det vil si at det trolig er ganske mange andre der ute som også driver uten gyldig serveringstillatelse. Så det er med andre ord flaks/uflaks om du blir oppdaget og må stenge.»

Jeg håper kommunen er bedre enn dette, men vil gjerne skaffe meg mer kunnskap om saksfeltet. Hva er andres erfaringer? Tar gjerne i mot informasjon fra folk som har kunnskap.

You have no rights to post comments