Annet

Fr.P: Putt dem inn bak lås og slå

Fr.P: Putt dem inn bak lås og slå

Det er en linje hos Fremskrittspartiet:

I et intervju i Dagsavisen 25. mars 2009 argumenterte Fr.P-byråd Sylvi Listhaug for at psykisk syke mennesker bør sperres inne på livstid:

"Personer som kan være en fare for seg selv og andre, bør ikke slippes ut igjen. Jeg mener at sikkerheten til folk flest må gå foran friheten til svært syke mennesker som utgjør en fare for seg selv og samfunnet. Det vil også være til det beste for den syke personen det gjelder", sa Listhaug.

Og første mailen hun fikk på sin PC på morgenen var fra et voldtektsoffer med betydelige traumaproblemer:

"Mener du at alle vi som har vært så ulykkelige, ensomme, traumatiserte at vi har selvmordsforsøk bak oss, skal sperres inne for resten av livet? " spurte hun.

Fr.P. vil også putte flyktninger inn bak gjerder og murer. I Fr.Ps program heter det: «Asylsøknader bør behandles i løpet av maksimalt seks måneder, og asylsøkere skal sitte i lukkede asylmottak i påvente av ferdigbehandlet søknad og avklart identiteten.»

Men som byråd Geir Lippestad understreker: «alle som har «vært borti en lovbok» vet at man ikke kan fengsle asylsøkere uten at de har gjort noe galt.» FNs høykommisær for flyktninger sier: «I lys av de vanskeligheter det innebærer, og i overensstemmelse med internasjonale standarder for flyktning- og menneskerettigheter, så bør internering av asylsøkere normalt unngås, og være siste utvei .»

Og det var vel også en variant av samme tenkning når Carl I Hagen for mange år siden argumenterte for å sende narkomane til Jan Mayen, Bjørnøya og "andre avsidesliggende steder."

Det er en sammenheng i denne interneringspolitikken.

Kommentarer   

+5 #1 Bjørn Bjøro 15-02-2016 06:53
I tillegg til å være lovstridig, er det inhumant og vil motarbeide integrering av de som får bli her. Det vil medføre flere psykiske traumer, færre i lønnet arbeid, mer sosialhjelp og flere på trygd. Dette vil ikke være bærekraftig på sikt.

Det er fint at Ivar trekker fram sammenhengen.

Den manglende bærekraften vil fra de høyre-populisti ske, med statsråd Listhaug som framstående talsperson, lett medføre kostnadsreduser ende isolasjonstilta k. Vi vil da - og jeg vet det vil provosere at jeg skriver det - nærme seg preg av konsentrasjonsleire.

Det ønsker i alle fall ikke jeg at vi skal få. Og det vil ikke være ansvarlig politikk.
#2 Tore G. Bareksten 15-02-2016 08:48
Hvis man i tillegg leier fengsler i utlandet, slipper man å se dem.
+1 #3 Randi Solberg 15-02-2016 08:49
Da vet jeg om mange som idag jobber og betaler skatt som ville vært innesperret resten av livet før de var blitt 20 år...de ville aldri fått sjansen til å bli frisk
-1 #4 Tom Stølan 15-02-2016 11:35
Dette er noe av verste oppspinn og løgn jeg har lest på lenge..
Men så er det jo helt tilbake 2009 da..

Listhaug referer KUN til Loverket...

Putt dem inn bak lås og slå....skal sperres inne for resten av livet etc etc..

Er IKKE Frp sine ord.. men ja.. det er ditt oppdiktede møl...

Du bommer så suser her.. Og det som er skremmende er at du tar med deg.. Lippestad i samme slengen.. han er normalt en meget fornuftig man.. Så jeg velger tro han er feilsitert her..
#5 Alexandra Hansen 15-02-2016 14:29
Ok. Så fordi vi er SYKE (Noe vi ikke kan bestemme over forresten) så skal vi straffes?! Ja jeg sier VI, for jeg har perioder hvor jeg er en fare for meg selv. Jeg har flere diagnoser jeg sliter med hver eneste dag.
Dette er IKKE MIN FEIL.
Og likevel mener hun at jeg skal låses inne?! Jeg har opplevd å være innlagt før, både frivillig og på tvang. Og la meg si det rett ut, tvang hjelper IKKE. I stedet for å låse oss inne, og stappe oss fulle av medisiner, hva med å finne nye måter å behandle oss på? Eller enda bedre, jobbe med å FOREBYGGE. Ingen skal ha det så vanskelig at døden er eneste utvei. Og så lenge staten gjør det VANSKELIG for oss som sliter å få behandling, så kommer ingenting til å bli bedre!!
+4 #6 Kris 15-02-2016 16:02
Og i 2012 ville Siv Jensen sette opp busser for å frakte Rumenere med lovlig opphold ut av Norge! Da har vi: muslimer, narkomane, psykisk syke, rumenere, narkomane og samer, og hva har disse til felles? De er mennesker! Mønsteret som Frp følger er å si klart og tydelig nei til mennesker. Forøvrig ikke en dum strategi, for vi vet jo at mennesker er fryktelig dyrt. Jeg vet sannelig ikke om vi har råd til å ha dem i dette landet.
#7 Sindre 15-02-2016 20:02
Sykt, jeg er oppvokst med en mor med sterk bipolar, har kanskje sett mye et barn ikke skal se, men idag er jeg veldig glad for alt det jeg den gang følte var vondt har oppstått. Jeg har blitt en mye mer fårståelsesfull person ovenfor personer med psykiske lidelser, hvordan å håntere det osv. kan si med hånden på hjerte at hvis det hadde vært min mor dere skulle sperret inne, så vet jeg at hun hadde endt det fort der. sperr heller listhaug inne for hun er ikke mye rett oppi der. burde værtfall få deg en time hos en psykolog å finne ut av hva som plager deg.jeg har sett psykoser, selvmordsforsøk osv, ja jeg kan si at mye av det preger meg idag, men det er bare når hun blir syk, å jeg er glad jeg er preget av det, det er det som får meg til å bry meg så mye som jeg gjør når slike situasjoner oppstår. hun var alenemor til to. ønsker ingen å lide med noen sykdommer, men når mann først har en psykisk lidelse er det vel bedre å prøve å få en person opp ved å hjelpe, ikke sperre den inne, da vil personen føle seg hjelpesløs å fortapt, og at da suicidale hendelser oppstår kan jeg forstå. folk som har sliti hele livet med noe de ikke viste selv de hadde, får å så få vite det å bli sperret inne for live for noe de ikke kan noe for. Mye humant er det værtfall ikke, kan like så godt bare gi de en pistol å 5 minutter alene da.vi alle har opplevd ting som får oss till å forsterke følsene enten på godt eller vondt. som min mor sier, den beste medesinin hun kan få , enten hun blir manisk eller deppresiv er rett å slett å få ture den turen selv, for å så lande, så kan heller vi i bakrunnen holde et øye oppe, er jo ikke sånn at hun plutselg løper rundt med kjøttøks, under deppresive perioder så ja da sperrer hun seg inne selv å mener hun skal ligge der for livstid. har vært ganger mann måtte tilkalle politi å ambulanse, men i de fleste tilfeller hjelper det å bare ta turen selv hvis mann kan, det roer personen mye mer enn en haug med fremmede som kommer for å ta deg... Nei Sylvi gå å legg deg.
+1 #8 Birger Rieb 15-02-2016 20:02
Ja, det er en linje her, helt tilbake til 1933. Først skal de sperres inn, siden skal de jages gjennom skorsteinen.
#9 Jan-Yngvar 15-02-2016 20:36
Du , Ivar Johansen, kan vel ikke i fullt alvor mene at de tikkende bomber bare skal sveve rundt uregistrert.... ..
+1 #10 Espen Pedersen 15-02-2016 22:22
Folk blir holdt sperret inne på psykiatrisk om legene tror at vedkommende kan komme til å gjøre noe galt i lang tid.Vanlige folk kan få en dom for noe galt som de har gjort på foreksempel 3 eller 5.En som er psykiatrisk pas kan risikere å være innlagt i 20 år eller mer for tilsvarende handlinger.Jeg har personlig hjulpet flere av pasientene på Dikemark hjem til eget hjem.De hadde kanskje vært på Dikemark 10 20 år.Jeg fortalte dem at de hadde rett til å få prøvet saken sin for konntrollkomisj onen.At hjemmkomunene måttd stille opp med leiliget og ev hj.hjelp osv.Da sa den ene vi er her jo fordi vi har gjort noe galt engang tidligere i livet.Da sa jeg at de hadde vært nok tid inne i forhold til det de ev hadde gjort.Jeg sa at han måtte varsle så mange av de andre pas.som var i tilsvarende situassjon og at de skulle klage til kontrollkomisjo nen på morgenmøtet på avd.30 pasienter hadde klaget på den dagen vi hadde avtalt.nærmere 15 pas.hadde blitt skrevet ut pga.det som jeg hadde sagt til dem.Da jeg selv var lagt inn fikk jeg en lite hyggelig tlf fra en av de ansatte om at jeg var en jævla konspirativ oppvigler som hadde fått så mange av pas.til å kreve seg utskreve fra sykehuset.Jeg kjennte Juklerød den tiden jeg hadde vært innlagt på Gaustad.Han lærte meg opp på noe felt.Siden har jeg i mange år vært medlem av Wso.
+3 #11 Åse Karin Karlsen 15-02-2016 22:24
OG det er bla.akkurat her ho er en STOR trussel for velferdsstaten Norge en trussel mot at vi kan kalle oss ett sivilisert samfunn. Grunnmuren i dette er Norges lover..at INGEN kan dømmes på forhånd, heller ikke kan NOEN dømmes for straffbare handlinger dei kankomme til å gjøre.. Ei heller skal barn puttes i fengsel, dei skal derimot HJELPES, så hvorfor har flyktningebarna helt andre rettigheter i utganspunktet?? ? siden dei ikke får hjelp med bv engang her i landet etter dei har fylt 15 år??? dei som trenge den hjelpen MEST?? Mens norske barn under omsorg, KAn få hjelp frem til 23 OM dei selv vil???så blir flyktningebarna som kanskje har mistet begge foreldre, søsken, mistet ALT, kastet på hodet ut av landet 18 år gammel??? Vi har allerede paragrafer som er klinkende klar i psykiatrien, man kan stoppes med tvang om man ER til fare for seg selv og eller andre.. Ikke om man KAN bli det..og slik må det også være om vi skal kalle oss sivilisert i fremtiden.. Listhaug har i alle fall ikke rådført seg med fagfolk innenfor psykiatri, eller lovverk med å komme med disse uttalelsene, som kun er preget av stigmatisering og fordommer, IKKE fag . Å straffe,fengsle traumatiserte hjelpetrengende mennesker er å masseprodusere psykoser bla, psykiatrien lider allerede nok av nedskjæringer, å gjøre dette her fører oss helt tilbake til forrige verdenskrig, med internerings leirer som jeg i det minstetrodde vi hadde lært noe av, å gjennomføre dette her er direkte umenneskelig å gjøre mot mennesker som har opplevd meir enn NOK traumer.. Og det er en STOR trussel mot vårt samfunn for å kunne kalle oss sivilisert..Men heldigvis har FAGkretser nå åpnet munnen og sagt kraftig ifra.. Men også der har FrP i beste fall vist utrolig arroganse , ELLER
som ett barn, som holder for ørene når voksne snakker til dei.. Når dei NEKTER å høre på FN,Human rights organisasjoner , i flertall og FAGFOLK !!!
+1 #12 Jan Yngvar Larsen 15-02-2016 22:30
Ta godt vare på Sylvi Listhaug ,; for tiden ; Norges Tøffeste og BESTE politiker !! Vi kan da ikke ha tikkende bomber frittgående i samfunnet vårt ! Vi er svært lei av V,SV,MdG og delvis KrF sin strutsepolitikk . Minstekravet er jo at alle registreres og selv tar ansvar...
#13 Siri Broch Johansen 15-02-2016 22:31
Litt dumt å sperre inne psykisk syke, da. Det blir dårlig med IA-tiltak da, og da kan vi ihvertfall begynne å bekymre oss for velferdsstatens sammenbrudd...
Liker · Svar · 58 min
+1 #14 Øystein Moe 16-02-2016 08:54
PSYKISK syke trenger hjelp ,ikke sperres 7nne for livstid .Mister totalt Respekten for for er det Erna Solberg .Våkn opp .Bryt samarbeidet med Frp og 7nviter til Høyre Sentsentrumssam arbeid ,med Senterpartiet ,KrF, og Venstre
+1 #15 Kevin Olsen 16-02-2016 09:47
Sylvi skriver jo at de psykisk syke som er en fare for seg selv OG andre, ikke bør slippe ut. Viktig å få med seg forskjellen på OG og ELLER :) Det er mulig for en som er psykisk syk å være til fare for seg selv, men ikke andre. En person som er psykisk syk og til fare for andre, er automatisk til fare for seg selv, slik jeg ser d. Med denne tolkningen, vil jeg si at uttalelsen til Sylvi ikke er så irrasjonell?

Kan også definere forskjell på ER psykisk syk og VAR psykisk syk. Renger med at jeg ikke trenger å utdype dette noe lenger :)
#16 Stein Jarle Pedersen 16-02-2016 10:23
Er dette så vanskelig. Listhaug sier: sperre inne folk som er så syke at de er en fare for seg selv og andre. Hverken mere eller mindre. Dere som mener noe annet. Ville dere etter at en av deres kjære ble drept av en syk person som går løs i samfunnet ? Disse kan bo i ditt nabolag i dag. Det er en del psykiske syke pasienter som har begått drap i de senere år. Det er vel det dette handler om, besktte menigmann ?
#17 Øystein Moe 16-02-2016 12:39
HHelt enig med Siri Broch Johansen .Psykisk syke må få hjelp ikke sperres inne. Nok er nok .Nå må Erna ta Affære, og bryte samarbeidet med Frp og kaste Listhaug. Inviter til ett høyre Sentrum samarbeid I Regjering ,eller spå din sanne døde Erna
+1 #18 Alf Sofen 16-02-2016 12:41
Jeg noterer at hun også argumentere for at det skal gjelde de som "skader seg selv" selv om de er voksne. Dette er fullstendig i strid med liberalistisk tankegang. Det er kun de som skader andre en kan sperre inne.
+1 #19 Linda Rugaas 17-02-2016 14:46
Mennesker som er til fare for seg selv OG andre kan tvangsinnlegges , det er ikke der problemet ligger. At de derimot blir utskrevet uten fullverdig behandling, eller må vente i måneder på innleggelse fordi de psykiatriske institusjonene ikke har kapasitet, kvalifisert personell eller ressurser til å ta imot eller beholde de som trenger det, DET er en politisk sak.
Hvis en kvinne blir voldtatt, vurderer selvmord og slenger ut trusler om å drepe overgriperen, er hun pr definisjon en trussel for seg selv og andre. Iflg Listhaug skal da hun sperres inne på livstid, mens han slipper unna med tre år i fengsel, fordi han ikke fikk psykiske problemer av overgrepet, og dermed bare er en vanlig forbryter...

You have no rights to post comments