Annet

Enebakkveien: Bostedsløse tar bolig i bruk, der kommunen vil rive

Arbeidsutbeidsutbedring

Så skjer det igjen:

Kommunen har over mange år latt verneverdige kommunale bygg stå tomme, med den konsekvens at «de er i svært dårlig stand med råteskader og generelt stort forfall.» Kommunens forvaltning planlegger for å rive bygningene.

Geskjeftige bostedsløse tar ansvar der kommunen har sviktet. Tirsdag kveld tok de boligene i bruk. Det som noen kaller «okkupasjon».

Byantikvaren er krystallklar:

«Stedet har over hundre års historie knyttet til menneskelig virksomhet, og bebyggelsen ligger i et kulturlandskap med tydelige spor etter menneskelig bruk. Bevaringen av bygningene tilhørende husmannsplassen Lysopp og den yngre tomannsboligen i byggmesterfunkis, kan gjennom fornyet bruk hindre at kulturlandskapet gror igjen og bidra til formidling av viktig historie.

Enebakkveien 460 B og C eies av Oslo kommune, og Byantikvaren vil derfor oppfordre til bevaring og istandsetting av husmannsstua med tilhørende uthus, samt bevaring og istandsetting av tomannsboligen i byggmesterfunkis.»

Okkupantene sier: Gi oss de pengene kommunen vil bruke på å rive byggene, så skal vi fikse at husene blir satt i nødvendig stand. Det må da være en god deal, som det rødgrønne byrådet bør si ja til?

Takk til bostedsløse som tar ansvar.

De kan kontaktes på 

Quim Kamikaze Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og mobil 93967748

 

Kommentarer   

+4 #1 Wenche Thommessen Engh 28-04-2016 06:01
De bostedsløse har min fulle sympati. Skjønner godt at de tar seg til rette når kommunen ikke er seg sitt ansvar bevisst.

You have no rights to post comments