Annet

Øvingshotellet - et tilbud fra Oslo kommune

Øvingshotellet - et tilbud fra Oslo kommune

I morgen kveld ser du det igjen: NRKs Stjernekamp benytter Oslo kommunes øvingslokaler for musikere: Øvingshotellet.

"Byrådet bør utarbeide en plan for hvor hvordan kommunens lokaler kan stilles til rådighet som øvingslokaler for musikere» foreslo Kari Pahle og jeg i 2003 på vegne av SV. Bystyret var ikke moden for å gå for et slikt forslag den gang, men spiren ble nok lagt til at kommunen en del år senere (2009) opprettet Øvingshotellet på Grünerløkka. Her kan byens musikkliv på timebasis leie 49 utstyrte øvingsrom i ulike størrelser.

Men når jeg ser TV-sendingen minnes jeg noe jeg ofte har tenkt på: Hvorfor er ikke Oslo kommune (og offentlig sektor litt generelt) flinkere til å fortelle hva kommunen faktisk leverer av viktige tjenester til byens innbyggere?  I statlig sammenheng gjemmes virksomhetene bak hippe navn som Mesta, Entra, Enova og Yara slik at de står i stil til de kommersielle på Oslo Børs.

Hvorfor er det ikke selvsagt at det i navnemerking i inngangspartiet til kommunens musikkøvingshotell framgår at dette er et tiltak Oslo kommune drifter? Og tilsvarende gjennom merkingen inne i lokalene? Burde det ikke under logoen f.eks. kunne stått «Et tilbud fra Oslo kommune.»

I det hele tatt bør vi bli bedre til å fortelle hvordan fellesskapets midler blir brukt, og alle de gode tilbud det gir innbyggerne.

Kommentarer   

#1 Andreas Kristensen 16-09-2016 05:51
Du har så rett i det, Ivar. Ikke nok med det, men kommuner generelt (om ikke rent av staten også) burde skryte mer av hva de bruker pengene til, hva de skaper av velferd og gjør for sine innbyggere, slik at folket fikk et bedre inntrykk av både det å betale skatt og det å støtte et samfunn der alle bidrar.
Det ville også gjøre det vanskeligere for alle de som ønsker disse enorme skattelettene.
#2 Staffan William-Olsson 18-09-2016 12:16
Et vesentlig større problem er at NRK benytter seg nok en gang av NMHs studentstorband . Det hadde vært akseptabelt som en del av et større tilbud, men er ikke dette 100% av NRKs storbandproduks joner? De har et husband fra før og trenger bare å hyre 13 blåsere i tillegg (eller en redusert besetning, f.eks. 8-10 blåsere) EN GANG I ÅRET? Forklar meg hvorfor dette ikke er sosial dumping.

Ingen skygge over NMH. NRK har også lov å prøve seg. Ballen ligger hos MFO.

You have no rights to post comments