Annet

Fagforeningsknuserne må få svar: Drikk pilsen på andre utsteder!

Fagforeningsknuserne: Drikk pilsen på andre utsteder!

De ansatte i vekterselskapet "Youngstorget Vertskap" blir nektet tariffavtale. Eierne truet med å legge ned selskapet dersom vekterne ikke trakk streikevarslet og kravet om tariffavtale.

Anders Horn beskriver situasjonen slik: "Dette gjør meg så forbanna. Dørvakter som står i fremste linje hver jævla kveld utafor Mono, Internasjonalen, Kulturhuset, Lompa, Blå, Postkontoret, Nord og Natt, Peloton, Bonanza, Revolver, Tilt, Nr. 19, Acu Acu, Ayay Club, Gaasa – bare for å nevne noen – og både må fryse ræva av seg og sette helsa på spill i møte med fulle folk, har krevd noe så selvfølgelig som en tariffavtale. Ordna forhold. En lønn å leve av. Innflytelse på bedriften.

Men de har møtt en av de mest brutale fagforeningsknuserne i styreleder Stefan Jansen, som også sitter på eiersiden i flere av utestedene. Han har truet med å legge ned hele virksomheten i Youngstorget Vertskap (fordi utestedene han selv er deleier i angivelig ikke vil betale det som trengs for å gi dørvaktene en skikkelig lønn), og sparke de ansatte.

Man skulle tro vi levde i 1917. Men det er 2017, og vi har en jobb å gjøre for det som burde være selvsagte faglige rettigheter."

Dette er utpressing, fryktkultur og fagforeningsknusing på sitt verste.

Dette er utsteder som bruker firmaets vektere: Internasjonalen, Gåsa, Ayay Club, Kulturhuset, Labben, Last train, Cafe Fiasco, Postkontoret, Nord, Pelloton, Olympen/Pigalle, Bonanza, 19, Revolver, Tilt, Kniven, Smelteverket, Dansens hus, Bar Boca, Grunerløkka Bryggeri, Acu Acu og Krøsset. Dessuten Mono og Blå, men de har tariffavtale for egne ansatte.

Svarene på dette må være:

- Ansatte hos vekterselskapets kunder må kreve: Min arbeidsplass skal ikke bruke firmaer som nekter sine ansatte tariffavtale.

- Organisasjonslivet må tilsvarende si: Vi har ikke arrangementer på steder som benytter leverandører som nekter sine ansatte tariffavtale.

- Og hver enkelt av oss: Bruk andre steder.

Og det selvsagte: Fortell stedene hvorfor. Sammen er vi sterke!


Kommentarer   

+1 #31 Anka Nordenborg 30-01-2017 06:12
Generelt veldig få utesteder som gir sine ansatte tariff. Thonsteder og Rockefeller har tariff. Skal man være konsekvent må det jo også gjelde steder som ikke gir sine servitører og bartendere tariff.

Endel steder vil de ansatte ha andre løsninger. dagsavisen.no/.../...
0 #32 Anka Nordenborg 30-01-2017 06:46
forts. Og så konsekvent tror jeg ikke man kan være. Enig med Bjørn Olav ang. positive virkemidler. En del av de stedene du nevner har jo faktisk tariffavtale også. (Blå og Mono bl.a.) Hva gjør man da? Når 99% av utestedene i Oslo ikke har tariff og så skal man i tillegg boikotte steder med tariffavtale. Når selv LO bruker Kulturhuset som ikke har tariff men en annen lønnsordning de ansatte er fornøyd med blir det for enkelt å si at man skal boikotte.Beviss tgjøring og oppfordring til organisering er vel mer veien å gå.
0 #33 Nina Reim 06-02-2017 21:32
Det er så et så urtrist paradoks at et sted med navnet Internasjonalen bruker et vekterselskap som skremmer sine ansatte til å trekke tilbake kravet om tariffavtale. Samme gjelder Kulturhuset som KK og Agenda bl.a. bruker til arrangementer. Og begge ligger i Folketeaterbygn ingen, under samme tak som AP. LO-bygget er like ved.
Hvorfor har ikke disse stedene blitt møtt med unisone trusler om boikott? Det samme gjelder hipster- og raddissteder som Blå, Mono, Postkontoret og Norđ.
Som tøyenboer tror jeg ikke ølen på disse to lokale stedene vil begynne å smake igjen før de slutter å bruke Youngstorget Vertskap, dørvaktbransjen s svar på Expert, Design Forum, Bekken og Strøm etc...
Hva syns dere? Kan man kalle seg politisk radikal og frekventere noen av disse stedene? Kan venstresidens organisasjoner/ tankesmier/avis arrangere noe der og likevel påstå at de støtter fagorganisering og ryddige forhold i arbeidslivet??

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode