Annet

Fagforeningsknuserne må få svar: Drikk pilsen på andre utsteder!

Fagforeningsknuserne: Drikk pilsen på andre utsteder!

De ansatte i vekterselskapet "Youngstorget Vertskap" blir nektet tariffavtale. Eierne truet med å legge ned selskapet dersom vekterne ikke trakk streikevarslet og kravet om tariffavtale.

Anders Horn beskriver situasjonen slik: "Dette gjør meg så forbanna. Dørvakter som står i fremste linje hver jævla kveld utafor Mono, Internasjonalen, Kulturhuset, Lompa, Blå, Postkontoret, Nord og Natt, Peloton, Bonanza, Revolver, Tilt, Nr. 19, Acu Acu, Ayay Club, Gaasa – bare for å nevne noen – og både må fryse ræva av seg og sette helsa på spill i møte med fulle folk, har krevd noe så selvfølgelig som en tariffavtale. Ordna forhold. En lønn å leve av. Innflytelse på bedriften.

Men de har møtt en av de mest brutale fagforeningsknuserne i styreleder Stefan Jansen, som også sitter på eiersiden i flere av utestedene. Han har truet med å legge ned hele virksomheten i Youngstorget Vertskap (fordi utestedene han selv er deleier i angivelig ikke vil betale det som trengs for å gi dørvaktene en skikkelig lønn), og sparke de ansatte.

Man skulle tro vi levde i 1917. Men det er 2017, og vi har en jobb å gjøre for det som burde være selvsagte faglige rettigheter."

Dette er utpressing, fryktkultur og fagforeningsknusing på sitt verste.

Dette er utsteder som bruker firmaets vektere: Internasjonalen, Gåsa, Ayay Club, Kulturhuset, Labben, Last train, Cafe Fiasco, Postkontoret, Nord, Pelloton, Olympen/Pigalle, Bonanza, 19, Revolver, Tilt, Kniven, Smelteverket, Dansens hus, Bar Boca, Grunerløkka Bryggeri, Acu Acu og Krøsset. Dessuten Mono og Blå, men de har tariffavtale for egne ansatte.

Svarene på dette må være:

- Ansatte hos vekterselskapets kunder må kreve: Min arbeidsplass skal ikke bruke firmaer som nekter sine ansatte tariffavtale.

- Organisasjonslivet må tilsvarende si: Vi har ikke arrangementer på steder som benytter leverandører som nekter sine ansatte tariffavtale.

- Og hver enkelt av oss: Bruk andre steder.

Og det selvsagte: Fortell stedene hvorfor. Sammen er vi sterke!