Annet

Oslo kommune må skrote tusener av Windows-telefoner

Oslo kommune må skrote tusener av Windows-telefoner

Ikke særlig lurt å låse seg til en plattform, og en leverandør, advarte jeg i 2013 da Oslo kommune skulle velge mobiltelfoniplattform for hjemmetjenesten. Som jeg skrev:

"Leverandør Tieto har utviklet en tilhørende mobil-app, men bare til smarttelefoner som bruker Microsofts mobile plattform: Windows Phone 8.  Og dermed er kommunen låst i sitt kjøp av nærmere 3.000 smarttelefoner. Smart? Neppe.»

Og, dessverre, jeg hadde rett. Digi.no skriver nå:

«Over 100 norske kommuner er avhengig av Windows-baserte smarttelefoner i helse- og omsorgstjenesten. Bare i Oslo kommune har de kjøpt inn 3 000 enheter, så helsearbeidere på hjemmebesøk kan få mobil tilgang til Gerica – en løsning for elektronisk pasientjournal fra Tieto.

Den nordiske IT-kjempen innrømmer nå at det er noen utfordringer ved at mobilappen bare støtter Windows Phone 8 og nyere. – Nå begynner det å bli vanskelig å få tak i Windows-telefoner. Microsoft har jo solgt mobildivisjonen sin, og det er litt stillstand med tilgang til enheter i markedet, bekrefter salgssjef Snorre Johansen i Tieto Norge overfor digi.no.»

NRK Østlandssendingen har nyhetsoppslag om saken. Jeg hadde dessverre rett, og nå ser vi resultatet.