Annet

Et iskaldt gufs fra fortiden

Et iskaldt gufs fra fortiden

Tydelig beskjed fra lederen i LO-forbundet Norsk Arbeidsmandsforbund:

"De siste ukene har vi nok en gang opplevd iskalde gufs fra fortida – hvor norske arbeidsgivere nekter sine ansatte noe så selvsagt som en tariffavtale som ivaretar deres grunnleggende rettigheter om trygg lønn og arbeidstid. Dørvaktene i Youngstorvet Vertskap gikk sammen for å kreve ordnede lønns- og arbeidsforhold gjennom krav om tariffavtale i selskapet. Dørvaktenes arbeid er voldsforebyggende og bidrar til at folk i Norges uteliv kan kjenne seg tryggere ute på byen. Tryggheten burde gå begge veier. Trygghet for de ansatte og trygghet for folk på byen.

Det er uhørt at sentrale aktører i utelivet i Oslo så sterkt motarbeider samarbeid og et organisert arbeidsliv. At de i tillegg profilerer seg mot fagbevegelsen og venstresiden i norsk politikk gjør ikke saken bedre. Jeg vil ikke være bekjent av slike useriøse arbeidsgivere som åpent bedriver sosial dumping på bekostning av lavlønnede arbeidstakere. Jeg trodde vi var ferdig med den slags her i landet for over 100 år siden, men vi erfarer nå at fortidens kalde gufs lever i beste velgående – til og med på selveste Youngstorget.

De samme arbeidsgiverne som tar til orde for at det for dyrt at de ansatte skal ha rett til en anstendig lønn og pensjonsordninger, tar selv ut høye lønninger og utbytter fra selskapene. I tillegg har de ordnet gode bonuser og pensjonsordninger til seg selv på bekostning av de ansattes lønninger.

De seriøse bedriftene som ønsker å være ordentlige vil tape konkurransen mot disse useriøse, hvis dette får fortsette. Derfor er det de useriøse selskapene som truer det norske arbeidslivet og som vi må bekjempe.

Kampen mot useriøsitet og sosial dumping er viktigere enn noen gang!" skriver Erna Hagensen. Les hele hennes gjesteblogginnlegg under "les mer."

 

Hele artikkelen fra Erna Hagensen, forbundsleder i Norsk Arbeidsmandsforbund:

De siste ukene har Arbeidsmandsforbundet nok en gang opplevd iskalde gufs fra fortida – hvor norske arbeidsgivere nekter sine ansatte noe så selvsagt som en tariffavtale som ivaretar deres grunnleggende rettigheter om trygg lønn og arbeidstid.

Jeg viser i denne sammenheng til selskapet Youngstorvet Vertskap som leverer dørvakttjenester til over 20 utesteder i Oslo, blant annet utestedene Internasjonalen, Kulturhuset, Mono og Bonanza på Youngstorget, samt Blå langs Akerselva, Lompa på Grønland og Postkontoret på Tøyen i Oslo.

Vi har i den senere tid lyktes i å organisere en stor andel av de ansatte i dette selskapet. Dette takket være innsats fra våre tillitsvalgte. Youngstorvet Vertskap tilbyr dørvakttjenester til en rekke populære utesteder rundt Youngstorget – midt i Oslos politiske og kulturelle hjerte.

Dørvaktene i Youngstorvet Vertskap gikk sammen for å kreve ordnede lønns- og arbeidsforhold gjennom krav om tariffavtale i selskapet. Dørvaktenes arbeid er voldsforebyggende og bidrar til at folk i Norges uteliv kan kjenne seg tryggere ute på byen. Tryggheten burde gå begge veier. Trygghet for de ansatte og trygghet for folk på byen.

De ansatte har høy kompetanse og mye erfaring i sitt yrke. Det er derfor selvsagt at de vil ha en lønn som anerkjenner jobben de gjør og at de krever medbestemmelse over sin arbeidssituasjon. Men det sto fort klart at arbeidsgiveren ikke var enig, og kravet om tariffavtale ble kontant avvist. Det ble varslet streik, men dørvaktene valgte å bøye av da selskapet truet med å avvikle hele virksomheten hvis tariffavtale ble inngått.

Kampen mot useriøsitet og sosial dumping er viktigere enn noen gang!

Jeg forstår de ansattes frykt, men mener at det er uhørt at sentrale aktører i utelivet i Oslo så sterkt motarbeider samarbeid og et organisert arbeidsliv. At de i tillegg profilerer seg mot fagbevegelsen og venstresiden i norsk politikk gjør ikke saken bedre. Jeg vil ikke være bekjent av slike useriøse arbeidsgivere som åpent bedriver sosial dumping på bekostning av lavlønnede arbeidstakere. Jeg trodde vi var ferdig med den slags her i landet for over 100 år siden, men vi erfarer nå at fortidens kalde gufs lever i beste velgående – til og med på selveste Youngstorget.

Tariffavtalene og et godt konstruktivt samarbeid mellom arbeidsgiver og lønnstaker utgjør limet i den norske arbeidslivsmodellen, som også internasjonalt framheves som et svært godt virkemiddel i det moderne arbeidslivet. Mange har trodd at det først og fremst er utenlandske arbeidsgivere og bedrifter som truer norske arbeidsplasser gjennom sosial dumping. Denne saken viser med all tydelighet at dette ikke er hele bildet. Flere og flere norske bedrifter og eiere truer like mye norske arbeidsplasser gjennom sosial dumping, med begrunnelsen om at det er for dyrt å ha tariffavtaler. Med en slik begrunnelse så sier disse arbeidsgiverne at det er for dyrt å gi norske arbeidsfolk en anstendig lønn og pensjonsrettigheter.

De samme arbeidsgiverne som tar til orde for at det for dyrt at de ansatte skal ha rett til en anstendig lønn og pensjonsordninger, tar selv ut høye lønninger og utbytter fra selskapene. I tillegg har de ordnet gode bonuser og pensjonsordninger til seg selv på bekostning av de ansattes lønninger.

De seriøse bedriftene som ønsker å være ordentlige vil tape konkurransen mot disse useriøse, hvis dette får fortsette. Derfor er det de useriøse selskapene som truer det norske arbeidslivet og som vi må bekjempe.

At det skal være så vanskelig å få på plass tariffavtale i Norge i 2017 er skremmende. Vi er stolte av den norske modellen, som har bidratt til et anstendig arbeidsliv og økt produktivitet gjennom et helt århundre. At enkelte arbeidsgivere ikke forstår dette i dagens Norge gjør meg både trist og vemodig.

Denne saken viser med all tydelighet at arbeidsfolk trenger like mye Norsk Arbeidsmandsforbund i dag som da forbundet ble stiftet på Youngstorget for 122 år siden. Kampen mot useriøsitet og sosial dumping vil derfor fortsette med full styrke i årene som kommer!


Kommentarer   

+1 #1 Nina Reim 15-02-2017 08:04
Fint at du har fått Norsk Arbeidsmandsfor bund til å ta bladet fra munnen om denne saken. Det var på tide. Men fortsatt mangler det en klar oppfordring om boikott, som jo er den logiske konsekvensen av det Hagensen skriver. Hvorfor vegrer man seg for å komme med det?
+2 #2 Brit Huse Fredriksen 15-02-2017 08:13
Derfor burde alle som er organiserte gå til steder som har avtale. Omsetning er det eneste disse møkkastedene forstår.
0 #3 Tove Henny Lehre 15-02-2017 08:50
Til overmål forventer arbeidsgiverne at gjestene skal betale mer enn hva det står på prislista. Det må kreves at pris er pris, og at servicen er inkludert der. Det vi får oppgitt nå er narrepriser, og det er ikke lov.
0 #4 Sindre Nørgaard 15-02-2017 14:33
Overrasket over hva frisleppet av restauranter etc gjør med holdningene i bransjen...! Ikke jeg. Nå vil jo jern Erna muligvis oppheve løyveordningen i drosjenøæringa. .. Det betyr vel at seriøsitet er et like "betegnende uttrykk" for forhold i nevnte bransjer som at Nord Korea er et demokratisk land, uten farlige atom misiler...! Kort sagt: Man får den politikken man stemmer på.
Til sist at FRPere fra arbeiderbevegel sen stemmer som de gjør har lite eller ingenting med diskriminering å gjøre, men først og fremst at folk føler seg mer og mer utrygge i Tigerstaden pga. vanskeligere med å få fast arbeide, astronomisk dyre leiligheter, og ellers et veldig dyrt liv for vanlige lønnsmottakere.
Her stor sover AP.
En slags halvdau bikkje...,
som i liten grad oppfyller navnet Arbeider-partie t, under den tidligere Høyre mannen fra det styrtrike skylapp miljøet på Vindern... Bon appetitt...!

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode