Annet

Fagforeningsknuserne: Kamp nytter

Fagforeningsknuserne: Kamp nytter

De ansatte i vekterselskapet "Youngstorget Vertskap" blir nektet tariffavtale. Eierne truet med å legge ned selskapet dersom vekterne ikke trakk streikevarslet og kravet om tariffavtale. Under overskriften «Fagforeningsknuserne må få svar: Drikk pilsen på andre utesteder» oppfordret jeg blant annet: «Organisasjonslivet må si: Vi har ikke arrangementer på steder som benytter leverandører som nekter sine ansatte tariffavtale.»

Og det virker. Som LO-aktuelt skriver:

Press fra kundene tvinger Kulturhuset i Oslo til å si opp avtalen med dørvaktene i Youngstorvet Vertskap. Torsdag 16. februar sendte Kulturhuset varsel om heving av avtalen.

«Den politiske venstresiden i form av LO Oslo, Ap, Klassekampen og tankesmiene Manifest og Agenda fyller jevnlig stolene på Kulturhuset, med politisk pub og temakvelder. Etter dørvaktkonflikten har de lagt press på Kulturhuset for å sørge for ordna forhold i alle ledd.  – Vi har ikke råd til å miste dem som kunder, sier administrerende direktør i Kulturhuset Jarle Jensen til LO-Aktuelt."

Dette er bra! Det viser at står vi sammen er vi sterke i kampen mot fagforeningsknuserne.

Minner om at dette er utstedene i Oslo som bruker fagforeningsknuserne fra Youngstorvet Vertskap: Internasjonalen, Gåsa, Ayay Club, Kulturhuset, Labben, Last train, Cafe Fiasco, Postkontoret, Nord, Pelloton, Olympen/Pigalle, Bonanza, 19, Revolver, Tilt, Kniven, Smelteverket, Dansens hus, Bar Boca, Grunerløkka Bryggeri, Acu Acu og Krøsset. Dessuten Mono og Blå, men de har tariffavtale for egne ansatte.


Kommentarer   

0 #1 Jan-Frode Nordli 26-02-2017 09:39
Da får vi håpe at vaktene i YV får jobb i det vaktselskapet som overtar jobben - og at det selskapet er organisert.
0 #2 Sindre Nørgaard 27-02-2017 08:56
Meget bra å gjøre en aktiv innsats.
Mvh. Sindre
0 #3 Ivar Romundstad 16-03-2017 10:15
Merkelig dobbeltmoral. Kulturhuset sier opp avtalen med Youngstorget Vertskap for at de ikke har tariffavtale, men arbeidstakere som ønsker tariffavtale. Kulturhuset har ikke tariffavtale og arbeidstakere og ledelse som ikke ønsker tariffavtale. Men Kulturhuset skal fortsatt være venstresidas (inkl LOs) favorittsted. Uforståelig.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode