Annet

Fagforeningsknuserne: Kamp nytter

Fagforeningsknuserne: Kamp nytter

De ansatte i vekterselskapet "Youngstorget Vertskap" blir nektet tariffavtale. Eierne truet med å legge ned selskapet dersom vekterne ikke trakk streikevarslet og kravet om tariffavtale. Under overskriften «Fagforeningsknuserne må få svar: Drikk pilsen på andre utesteder» oppfordret jeg blant annet: «Organisasjonslivet må si: Vi har ikke arrangementer på steder som benytter leverandører som nekter sine ansatte tariffavtale.»

Og det virker. Som LO-aktuelt skriver:

Press fra kundene tvinger Kulturhuset i Oslo til å si opp avtalen med dørvaktene i Youngstorvet Vertskap. Torsdag 16. februar sendte Kulturhuset varsel om heving av avtalen.

«Den politiske venstresiden i form av LO Oslo, Ap, Klassekampen og tankesmiene Manifest og Agenda fyller jevnlig stolene på Kulturhuset, med politisk pub og temakvelder. Etter dørvaktkonflikten har de lagt press på Kulturhuset for å sørge for ordna forhold i alle ledd.  – Vi har ikke råd til å miste dem som kunder, sier administrerende direktør i Kulturhuset Jarle Jensen til LO-Aktuelt."

Dette er bra! Det viser at står vi sammen er vi sterke i kampen mot fagforeningsknuserne.

Minner om at dette er utstedene i Oslo som bruker fagforeningsknuserne fra Youngstorvet Vertskap: Internasjonalen, Gåsa, Ayay Club, Kulturhuset, Labben, Last train, Cafe Fiasco, Postkontoret, Nord, Pelloton, Olympen/Pigalle, Bonanza, 19, Revolver, Tilt, Kniven, Smelteverket, Dansens hus, Bar Boca, Grunerløkka Bryggeri, Acu Acu og Krøsset. Dessuten Mono og Blå, men de har tariffavtale for egne ansatte.