Annet

Stordalen-konserthus på Filipstad?

Stordalen-konserthus på Filipstad?

Petter Stordalen var forleden lobbyist hos byrådsleder Raymond Johansen.

Petter Stordalen og Anders Buchardt vil investere 2,5 milliarder kroner i et flunkende nytt konserthus, hotell og kongressenter på Filipstad.

Går det som de to investorene håper, vil Oslo om få år få et nytt konserthus med 1500 sitteplasser, med moderne øvingslokaler og kontor, i kombinasjon med et hotell med 400 rom og et kurs— og konferansesenter.

Og tro ikke at dette først og fremst er en gavepakke til byen. Som Buchardt sier til Aftenposten:

— Vi legger opp til en veldig transparent sammenkobling mellom konserthuset og hotellet, med et åpent publikumsområde. Den eneste muligheten for å få til en fornuftig og lønnsom drift er at disse kvadratmeterne er i bruk flest mulig timer i døgnet, både av Oslo-Filharmonien og deres gjester og av hotellets gjester, sier Buchardt.

PowerPointene Petter Stordalen viste byrådslederen forteller at Stordalen/Buchart ønsker at stat/kommune legger på bordet 50 milloner i årlig husleie for Oslo Filharmoniens leie av konsertlokalet, det dobbelte av kostnaden i Oslo konserthus. Og i tillegg vil jo konsertdelen gi betydelige inntekter til hotell- og serveringsdriften.

Minst to spørsmål: Det er sagt at dette området er selve indrefileten, med sin beliggenhet ved fjorden. Ønsker vi at dette området skal brukes nettopp til dette? Og dernest: Skal det offentlige årlig legge 50 millioner i et Stordalen/Buchardt-prosjekt?

Hva mener du?

Kommentarer   

+1 #1 Tone Lind Jørgensen 08-03-2017 08:27
Da bør de se og lære av konfliktene rundt kulturhusavtale n i Tønsberg!
#2 Signe Horn 08-03-2017 08:29
Tror det er mye viktigere nå etter snart 20 år å komme i gang med boligbygging, skoler , barnehager og næring på Filipstad og realisere planene som ligger klare ( og har gjort det en stund ) med den massive satsingen på kulturhus i sentrum vi ser (Munch, Deichman, Nasjonalbibliot ek, ny Opera, Tjuvholmen) er jeg usikker på om det er dette vi trenger. Mulig jeg tar feil,...
+1 #3 Erik Mostad 08-03-2017 08:32
bygg et skikkelig allaktivitetshu s for barn og voksne istedet. Og gi de 50 mill. til drift. Konserthus pøh
#4 Kjetil Næss 08-03-2017 08:35
Nei, dette høres aldeles ikke riktig ut. Hvilke signaler vil ikke Raymond Johansen sende ut om Stordalen blir tildelt dette?
#5 Tom Just 08-03-2017 09:00
Jeg har stor sans for Petter Stordalen. Han er langt mer sympatisk enn mange andre av Norges 251 milliardærer. Men dette er for drøyt. Det er erketypisk for hvordan byplanlegningen har foregått i Oslo. Det er utbyggerne som bestemmer. Alt! Til minste detalj. Dette må det sittende byrådet bryte.
#6 Signe horn 08-03-2017 09:16
At Raymond tar møte med Stordalen betyr IKKE at utbyggerne bestemmer alt. Minner om at den første reguleringsplan en for Filipstad ble fremmet i 2003 og siden har politikerne og PLB ikke klart å ta en eneste beslutning. Det er et større problem. Forøvrig vil jeg gjerne noen konkrete innspill på hvor utbyggerne får bestemme i minste detalj. Har selv ikke opplevd et eneste ett,...
#7 Mette Hanekamhaug 08-03-2017 17:34
1. Hva mener du bør ligge der isteden for, og i så tilfelle: hvem bestemmer hva som skal være der?
2. Er det bedre når det offentlige bruker hundrevis av millioner i et offentlig styrt prosjekt? Hva er forskjellen? For meg som skattebetaler er jeg me ropptatt av hva resultatet av pengebruken gir, enn hvem som sørger for resultatet.
#8 Ørjan Andersen Grut 08-03-2017 17:36
Er det ikke litt smålig å be om 50 mill. av felleskapets midler, når de allerede har tenkt å bruke 2450 mill+/-?
#9 Finn Halvorsen 08-03-2017 17:38
Noen eldre borgere har enda papirbillettene til "Oslo Akvarium" liggende I skuffen, billetter som de kjøpte for ca 50-år siden...Byplanl egging er sannelig ingen eksakt vitenskap, og det har ikke blitt bedre etter at politikere har abdisert, og blåruss, kapitalistiske eiendomsutvikle re og narsisistiske spradebasser har tatt over...Klart Stordalen: og Bchardt må sponses av det offentlige! Det er jo vinn-vinn for alle penga! Folk flest må jo være gla ' til for at de har råd til å bo og anledning til å oppholde seg i Oslo.
#10 Øyvind Hansen 09-03-2017 07:28
Men hvis Stordalen bygger nytt konserthus, og det trengs, og fullfinansierer det i kombinasjon med hotell og konferansesente r, skal da drifta av hotellet finansiere drifta av konserthuset eller må drifta av konserthuset uansett tilføres offentlige midler til drift, slik andre kulturhus må ha for å overleve? Hvor mye bidrar kommunen med til drifta av dagens nedslitte konserthus?
#11 Berit Hauge 09-03-2017 09:00
Hvorfor skal vi ha enda mer nede i den gjørma hvor husene synker og sprekker. Det er mye unødvendige utgifter hele tiden. Det bør bygges på fast grunn. Hvorfor tenker ikke politikerne og de med kunnskap på utluftingen i byen. Vi vet jo hvordan Venezia synker. hvorfor tenker ingen på dette. Hvor mye skal befolkningen belastes uten at de går konkurs.Skryt er ingen god ting. Det har ikke politikerne forstått og heller ikke enkelte "ledere".

You have no rights to post comments