Annet

Cams Schaanning: Når gode intensjoner blir riv ruskende galt

Cams Schaanning: Når gode intensjoner blir riv ruskende galt

Cams Schaanning utfordrer:

"På vei til jobb og kjører først forbi en skole der overskuddet fra helgens loppis som aldri ble solgt knuses på vei opp i containere på vei til Grønmo søppeldynge ,samtidig som bydelens mangfoldige fattige ikke engang har råd til å kjøpe leker , klær og bøker til barna ...selv på loppemarkedet . Men kastes skal det og gjenbruk og fordeling til andre som kunne trengt det , nei det orker vi ikke...la oss kaste mest mulig for å rydde plass til nye lopper ...der også halvparten vil bli kastet... Oslo kommune rydder ren!

På vei til jobb for å bistå en nyankommen flyktning familie på 7 stykker som foreløpig bor på madrasser i en ellers spartansk innredet kommunal leilighet uten en leke eller bok. Bydelens budsjett er forøvrig kjent for å gå kraftig i minus hvert år fordi skattepengene går til å skaffe utleie leiligheter til blodpris og fordi disse utleie leilighetene skal fylles opp med møbler og utstyr som stort sett kjøpes nye ... Nav og barnevernstjenesten skal heldigvis også sponse den familien jeg jobber i med noe mer møbler når budsjettet fordeles i neste mnd og konsulenten har tid til å dra på Ikea ..og kanskje har de råd til noen leker og en bok eller to...Oslo kommune rydder ren ...

Samtidig som jeg ankommer leiligheten har sameiet innkalt til vår opprydning i regi av Rusken sin vårdugnad og totalt 6 containere er fylt opp til randen av helt brukbare møbler,TV, senger, hyller og det renner nesten over . Rusken stiller mannsterke for å sikre at det kilde sorteres men tar kun imot elektriske artikler. Jeg klarer ikke dy meg og spør styrelederen om hvor alle disse fine tingene skal leveres. Han svarer " alt skal kastes". Jeg spør han "men ville det ikke vært bedre og billigere om det hadde blitt hentet av kommunen eller noen som trengte det? " Svaret jeg får er "jo sikkert svarer fyren ,men hvem gidder organisere noe slikt da?Oslo kommune rydder ren ...

Samtidig titter jeg opp i 3 etg og ser hele familien jeg snart skal besøke med stjerner i øynene ,titte ut lengselsfullt på møbler og utstyr de aldri vil ha råd til, og som de forøvrig kunne fått gratis om de bare hadde vært like frempå som meg. Spør styrelederen pent om jeg kan raske med meg en kommode og en pose med leker og ser med lengsel bort på alle de andre fine møblene jeg vet ville gledet mangfoldige familier med dårlig økonomi .

Tusler opp trappa og setter den fine kommoden på den ellers tomme stua som venter på at Norge A/S i regi av kommunen skal fylle stuen med nye møbler fra Ikea . Tenker videre at Norge A/S, Oslo kommune rydder ren driver særs dårlig butikk og at mine skattepenger burde vært brukt og forvaltes anderledes!

Oslo kommune rydder ren ...og rent blir det nok, men noe er riv ruskende galt!"


Kommentarer   

+1 #1 Wenche Th. Engh 16-05-2017 08:17
Som en fast gjest på Fretex i Ole Deviks vei, gleder jeg meg over alle de som handler på rekvisisjon der. Det er en liten begynnelse. En ser ogsåflere på loppemarkeder som går der for behov og ikke bare hobby. Men det er langt videre til det som beskrives her. Vi er blitt en nasjon av kastere. Heldigvis er det gjort mye mht kasting av mat, nå trengs det ordninger som forhindrer at brukbare varer, som andre trenger, bare blir skrotet. Håper noe tar et skikkelig initiativ! Mange kreative sjeler der ute! Det er bare å bruke fantasien! Kanskje kommunen har litt mer fantasi også?
0 #2 Sidsel Hjelme 16-05-2017 09:22
Jeg har slutta å gi til loppemarkeder etter at jeg så at så mye brukbare ting havner på dynga. Gir heller til Fretex.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode