Annet

Bolig: Oslo trenger et større utleiemarked

Bolig: Oslo trenger et større utleiemarked

– Om du er sykepleier, lærer eller enslig, så klarer du faktisk ikke å kjøpe deg en ordentlig leilighet i Oslo. Nå er det ekstremt kostbart. Og det er lenge siden OBOS tok på seg et sosialt ansvar, sier Evelyn Dyb, sosiolog og forsker ved Høgskolen i Oslo og Akershus, til Aftenposten, og legger til: - Jeg håper ikke det blir slik at du må være gift for å ha råd til å kjøpe noe i Oslo.

Hun mener det er mulig å reversere utviklingen. – Men da må det politisk vilje til, og nye aktører må komme inn på markedet. Flere interessegrupper kan drive et boligbyggelag som et kooperativ.

– Det er ikke mye kommunen kan gjøre på det boligsosiale området som planmyndighet dersom det er private aktører som kommer med utbyggingsforslagene. Men hvis kommunen eier tomtegrunnen selv, eller kjøper opp nye arealer, kan de selges med bestemte betingelser til utbyggere. Da er det for eksempel mulig å fastsette at en viss andel av boligene skal være utleieboliger, og at en del av dem skal selges eller leies ut til under markedspris, sier forskeren til avisa.

I byrådserklæringen mellom AP, SV og MDG heter det at "byrådet vil utrede muligheten til å bygge og etablere ikke-kommersielle utleieboliger." Jeg tror dette er overmodent.


Kommentarer   

+1 #11 Per Erik Borgen 28-05-2017 17:36
Hei, Glem ikke at en kommunal utleieleilighet koster kr. 13000 PR. Mnd.Hvordan skal en uføre pensjonist klare betale dette

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode