Annet

Det må bli mindre lønnsomt å spekulere i bolig

Det bør bli mindre lønnsomt å spekulere i bolig

Ivar Tollefsen er en av landets mektigste eiendomsbesittere og Oslos største boligspekulant. Men han slipper eiendomsskatt.

Blant selskapets mer enn 4000 utleie-leiligheter finner Dagbladet til sammen 282 boliger i Oslo som Tollfesen slipper å betale en krone i eiendomsskatt for. Blant Tollefsens eiendommer er det en hel bygård i Økernveien 149, som Tollefsen eier gjennom selskap med tilknytning til Fredensborg AS. Her ligger 101 leiligheter som kommunen har verdsatt til 196 millioner kroner. Men fordi hver enkelt av leilighetene er verdsatt til mindre enn 4 millioner kroner, faller alle inn under fradraget og Tollefsen går klar av eiendomsskatt på 590000 kroner.

I programmet til Oslo SV heter det at vi bør «søke staten om å få innføre en egen eiendomsskatt for boliger folk ikke bor i selv, slik at det blir mindre lønnsomt å spekulere i bolig».

–Man kan diskutere om det er riktig å skattlegge en familie med en leilighet nummer to som barna skal overta. Men så har du dem som eier tusenvis av leiligheter, sånn som Fredensborg, sier jeg til Dagbladet.

– Ivar Tollefsen er ikke noen fattigkar, han er blant landets rikeste. Jeg synes det bare ville være rett og rimelig at han bidrar noe mer til fellesskapsfinansiering gjennom eiendomsskatt. En slik skatt ville gjort at Fredensborg hadde kommet helt annerledes ut, sier jeg til Dagbladet.


Kommentarer   

0 #1 Wiggo Frantzen 30-05-2017 15:11
Men det rammer svært skjevt. Jeg har en leilighet som jeg har bodd i mesteparten av livet. Som i dag leies ut. Mulig barn skal flytte inn. De har ingen mulighet for å kjøpe noe i det markedet som er i Oslo, hvor kommunen selv er prisdriver 1 i markedet. De var så frekke at de ringte meg direkte for å forsøke å få meg til å selge. Hva slags metoder er det Oslo kommune benytter!? Har stort lån hvor noe av renteutgiftene finansieres via leieinntektene. Skattes av inntektene fra utleie. Selge er uaktuelt pga skatt ved salg av eiendom.
0 #2 Anne 30-05-2017 17:02
Det er bare rett på rimelig å skattlegge som du ssier her, bra og håper det går igjennom for som?...

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode